O publicație pro-guvernamentală din Rusia, Readovka, a raportat vineri moartea a 13.414 de soldați ruși în conflictul din Ucraina, în timp ce aproximativ 7.000 sunt declarați dispăruți.

Citeste si: Imagini uluitoare surprinse din satelit la Manhush. "Ruşii aduc cadavrele cu camioane și le aruncă în șanțuri"

Cifrele au fost anunțate la un briefing cu circuit închis al Ministerului Apărării din Rusia.

Postarea publicației ruse Readovka a fost ștearsă rapid, dar internauții au făcut copii ale documentului în timp util, informează Nexta TV.

Ce pedeapsă riscă jurnaliștii ruși

Ziarul care a provocat gafa și care riscă acum represalii de la Kremlin a susținut ulterior că site-ul i-a fost spart și a fost victima hackerilor. Potrivit Hotnews, Kremlinul i-a invitat pe jurnaliștii de la Readovka să explice de ce au publicat bilanțul.

Internauții au făcut print screen la postarea rușilor

[Sursa foto: Twitter]

Rușii nu au mai dat un bilanț oficial de aproape o lună, din 25 martie, când au afirmat că doar 1.351 de soldați au murit în pe frontul din Ucraina.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Potrivit bilanțului transmis vineri dimineață de armata ucraineană, rușii au pierdut circa 21.200 de soldați în timpul invaziei.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a mulţumit vineri României că a primit cetăţeni din ţara sa care au fugit de război.

Citeste si: Kuleba caută la București ajutor militar pentru Ucraina

"Aceşti oameni ar fi putut fi victime ale crimelor de război. Faptul că i-aţi primit i-a salvat", a declarat el. 

"Cei din Europa care cred că acesta este doar un război între Rusia şi Ucraina nu trebuie să fie "naivi", a mai spus Kuleba.

"Noi, în Europa Centrală şi de Est nu suntem naivi, noi ştim istorie", a completat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si