Zeci de cavaleri și domnițe au defilat prin fața sute de localnici și turiști veniți la festivalul din Feldioara. Alaiul s-a îndreptat spre Cetatea Medievală, acolo unde vizitatorii s-au bucurat de atmosfera din urmă cu câteva secole.

Citește și: VIDEO- A început Festivalului Medieval “Ștefan cel Mare”. Evenimentul a fost deschis cu o paradă cu făclii formată din peste 500 de cavaleri și domnițe

Ladisau Szegedu, coordonator trupă improvizație: „Prezentăm atât viața militară, cât și partea socială, distractivă. Să vadă cum se mânuiau spadele, cum se trăgea cu arcul, să vadă care erau tacticile de luptă, care erau strategiile de luptă și desigur care era echipamentul folosit, care era armura.”

Cetatea Feldioara a fost restaurată complet, iar în urmă cu 5 ani a fost redeschisă pentru public. De-a lungul timpului aici au fost organizate numeroase festivaluri dedicate fortificației, dar și cavalerilor teutoni, iar în acest weekend a avut loc din nou un astfel de eveniment.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Georgiana Gamalie, administrator Cetataea Feldioara: „Am pregătit un program special, spunem noi, inspirat din tradițiile și istoria locului. Am adus meșterii locali, am adus șezătoare, dar și muzică medievală și o atmosferă care sperăm să rămână în sufletele și celor care ne aleg ca și destinație.”

Sute de turiști au admirat personajele istorice 

„Am venit să ne uităm, să ne bucurăm și noi și să ne aducem aminte de istorie.

Noi stăm în Brașov și am venit să ne bucurăm de ceea ce au făcut și alții adică cu trudă.”

Odată cu acest eveniment a fost inaugurată și o nouă rută turistică, cea a cetăților teutonice. Practic, turiștii care vor ajunge în zona Brașovului vor putea vizita fortificațiile construite de cavalerii teutoni acum câteva sute de ani.

Sorin Taus, primar Feldioara: „Fiindcă teutonii au avut multe cetăți în Țara Bârsei, ne-am dorit să facem o rută. Am și obținut de la Ministerul Turismului acreditarea, împreună cu celelalte cetăți Prejmer, Hărman, Brașov, Râșnov, cele nouă cetăți care au fost teutonice. Nu ne oprim aici și dorim să facem o chestiune europeană pentru că teutonii au fost în toată Europa.”

Ruta Cavalerilor Teutoni, face legătura între cetățile din Țara Bârsei, iar pe viitor și cu celelalte fortificații din Europa ale acestui Ordin. Cavalerii teutoni s-au stabilit în Transilvania la început de secol al XIII-lea și au construit numeroase cetăți de lemn fortificate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si