În urmă cu o zi, AstraZeneca anunța că rezultatele unei analize a datelor din studiu arată că vaccinul este eficient în procent de 76% în tratarea pacienților cu simptome COVID-19.

Mia mult de 50 de ţări din lume aprobă utilizarea vaccinul împotriva COVID-19 de la AstraZeneca

Însă, luni AstraZeneca a transmis că vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford ar avea o eficiență mai mare și anume, 79% după o analiză provizorie a unui studiu.

De asemenea, compania AstraZeneca a menționat că eficiența de 76% este rezultatul analizei celei de-a treia faze a studiului clinic din SUA, astfel acesta este în legătură cu „analiza intermediară prestabilită” anunţată luni.

AstraZeneca va trebui să primească acum, o aprobare pentru folosirea de urgenţă din partea Food and Drug Administration (FDA), făcând publice datele studiului pentru a putea fi analizate și de comunitatea ştiinţifică. În cazul în care vaccinul AstraZeneca va primi această autorizație din partea FDA, acesta ar putea fi al patrulea ser împotriva COVID care va fi ultilizat în SUA.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

S-a aflat ce eficiență are vaccinul AstraZeneca, după mai multe studii clinice în SUA
S-a aflat ce eficiență are vaccinul AstraZeneca, după mai multe studii clinice în SUA

Analiza studiului pentru vaccinul AstraZeneca, actualizată cuprinde 190 de cazuri, cu 49 mai multe decât prima, iar alte 14 sunt posibile sau probabile, iar numărul mai poate fluctua.

La ultimul studiu clinic al vaccinului AstraZeneca au participat 32.449 de persoane. Compania farmaceutică precizează că în rîndul celor care le-au fost administrat vaccinul AstraZeneca, nu au existat boli grave şi spitalizare între cei care au primit vaccinul. Însă, opt dintre cazurile mai severe au fost înregistrate în grupul care a primit placebo.

SUA au raportat peste 30 de milioane de infectări cu COVID-19 de la începutul pandemiei, iar 547.000

au decedat.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii: „Dacă avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si