Close sidebar
Close sidebar

S-a aflat de ce nu avem semnal la mobil pe tot teritoriul tarii! Iata explicatiile

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat deja un cunoscut operator pentru neindeplinirea obligatiilor asumate contractual.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Birocraţia şi localităţile greu accesibile din mediul rural sunt principalele motive invocate de operatorii locali de telecomunicaţii pentru neacoperirea zonelor albe. ANCOM a aplicat amenzi de peste 200.000 euro, potrivit revistei Capital. Autoritatea Naţională pentru Administrate şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a acordat în anul 2012 licenţele de utilizare a frecvenţelor radio. Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS au câştigat dreptul a utiliza benzile de 800MHz, 900 MHz, 1800 MHz şi 2600 MHz până în anul 2029.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Odată cu aceste frecvenţe în sarcina operatorilor intra şi obligaţia de a acoperi cu prioritate un număr de 676 de localităţi nedeservite de reţele de comunicaţii de bandă largă, termenul limită pentru îndeplinirea acestei obligaţii fiind 5 aprilie. Vodafone şi Orange au avut fiecare obligaţia de a acoperi câte 225 de localităţi rurale, Cosmote 169, iar RCS&RDS 57 de localităţi rurale, noteaza capital.ro. În urma controalelor ANCOM s-a constatat neîndeplinirea de către Vodafone România a obligaţiilor de acoperire a 72 de localităţi.

Compania Vodafone a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 720.000 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI