Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a făcut o descoperire care i-a pus în gardă pe turiști. Inspectorii au analizat apa din Marea Neagră și au aflat că este infestată cu E.coli în mai multe stațiuni.

Probele pe care le-au prelevat autoritățile sanitare au fost recoltate din zona plajelor neamenajate din localitățile Vadu și Corbu.

Citește și: VIDEO Intră în apă pe propria răspundere! Turiștii refuză să rămână la mal, respectând culoarea steagului

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

litoral, e.coli, dsp

Specialiștii le recomandă turiștilor să nu se îmbăieze în apa mării până când situația revine la normal. DSP va continua să ia în continuare probe din mare în perioada următoare.

„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

În ceea ce îi privește pe turiștii care se află în celelalte stațiuni de la Marea Neagră, specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică spun că aceștia nu sunt afectați de E.coli-ul care s-a găsit la Vadu și Corbu. Bacteria nu a fost descoperită și în alte stațiuni de pe litoral. Acolo valorile sunt conforme iar îmbăierea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor.

Citește și: VIDEO „Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția

litoral, e.coli, dsp


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si