S-a dat startul petrecerilor de pomină! Gazdele si-au cinstit invitatii cu berbecut la protap si pulpe de rata
Nici bine nu a început weekendul, că gazdele au şi întins mesele în faţa invitaţilor. De la pulpe de raţă învin şi până la celebrul berbecuţ la proţap, oaspeţii au avut de unde alege, pe săturate. ##VIDEO29032##
Gata cu dieta! Odata cu venirea frigului, singurele salate din farfurii sunt cele de varza, ardeti copti ori muraturi. Toate, musai, langa o portie zdravana de carne, bine facuta la ceaun, sub foc de lemne si-n aerul tare de munte.
"Am pregatit un gulas de vitel, am tras carnea de vitel in foarte putin ulei, am adaugat ceapa taiata julienne, am adaugat si ardei capia".
Crocant, de nici n-apuci bine sa-l pui pe varful limbii, ca ti s-a si topit in gura.
Asa-i berbecutul la protap, masat cu baitz si lasat molcom se perpeleasca, vreme de sase ore.
Daca berbecutul nu va face cu ochiul, poftiti la pulpe de rata!
"Le frecam si cu un pic de boia de ardei iute. Sunt foarte grase, din aceasta cauza voi pune in ceaun foarte putin ulei de floarea soarelui. Le voi lasa la foc sa se rumeneasca putin.
Adaug vin alb sec. Dupa aceea, aproape de sfarsit, usturoiul si cimbru.".
E drept ca cel mai bun bucatar e foamea, dar la cum arata, "mana" specialistului a facut toti banii.
Si ca tot si-au pus burtile la cale, pana le-au crapat camasile, e vremea ca gazda sa scoata la inaintare cireasa de pe tort.
"Merge un vin fiert rosu demisec aroma de scortisoara putin zahar si portocala.".