Ce s-a întâmplat la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK  

La data de 8 decembrie, pentru a identifica un membru de pe banca echipei Istanbul Başakşehir, arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu i-a transmis prin cască centralului Hațegan „ăla negru de acolo”, referindu-se la antrenorul secund Pierre Webó.

Conversația a fost auzită de reprezentanții echipei turce, care au provocat un adevărat scandal. În urma acestor acuzații, jucătorii ambelor echipe au părăsit terenul și s-au dus la vestiar, refuzând să mai joace.

Meciul a fost suspendat și s-a reluat a doua zi. Anterior, UEFA considera că atitudinea lui Sebastian Colțescu nu a fost rasistă atunci când a folosit cuvântul „negru”, referindu-se la un oficial al echipei Istanbul Başakşehir.

sebastian coltescu a fost suspendat de UEFA
Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK  

La 9 decembrie, UEFA a anunțat deschiderea unei investigații care îl viza pe arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu, pentru o posibilă atitudine „rasistă” în urma folosirii cuvântului „negru” în conversația pe care a avut-o cu arbitrul principal.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Marius Șumudică s-a întors în România epuizat: ”Nu mai am energie!”. Ce s-a întâmplat

Potrivit ziarului SPORT, UEFA considera că atitudinea arbitrului român nu poate fi considerată „rasistă”. Utilizarea acestui cuvânt a fost făcută cu intenția de a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice persoana din staff-ul echipei turce în cadrul conversației prin cască.

Astfel, forul european l-a absolvit pe centralul craiovean de 43 de ani de acuzele de rasism, însă l-a oprit de la delegări, până la data de 30 iunie, pe motiv că ar fi avut un „comportament neadecvat“.

Totodată, Sebastian Colţescu va fi obligat să participe, în perioada suspendării, şi la un program educaţional, alături de asistentul Octavian Şovre.  

Ce spune avocatul lui Colțescu

Într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, avocatul spaniol al lui Sebastian Colțescu, pe nume Josep Vandellos, a explicat ce s-a întâmplat, de fapt în timpul meciului. El este și cel care l-a reprezentat pe Colţescu, în acest caz, şi, mai întâi, l-a scăpat de acuzele de rasism.

Citeste si: Euro 2021: Ce pariuri putem juca deja pe câștigătoarele grupelor

”Decizia dată acum de UEFA e una care nu se susţine, n-are temei deloc din punct de vedere tehnic. Singura explicaţie e că numele lui Colţescu a apărut în public, iar cel al lui Şovre nu. Pe principiul ăsta, hai să-l executăm (n.r.- pe Colţescu), iar pe celălalt, pe care nu-l ştie nimeni, nu-l sancţionăm. Decizia în cazul lui Şovre e corectă. Nu e corectă cea în cazul lui Sebastian, asta e clar! TAS e ultima instanţă care decide.   ”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

”Eu cred că n-a fost conduită nepotrivită (n.r.- în cazul lui Colţescu) şi că nu trebuie niciun fel de sancţiune. Iar dincolo e suficient un avertisment, o mustrare. Trebuie să ne luptăm cu argumente, să-i convingem pe cei care trebuie să decidă, care sunt şi presaţi de mass-media.”

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si