Cele șapte pârtii deschise și schiabile de la Sinaia sunt: Variantă, Valea Dorului 2, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 şi Lăptici 2.

Se poate schia doar pe anumite pârtii

De asemenea, cei de pe pagina de Facebook Gondola Sinaia au anunțat că: „ Nu se schiază pe alte pârtii. Nu vă aventuraţi mai jos de golul alpin, stratul este insuficient! Programul instalaţiilor începe la ora 08.00.

Consultaţi prognozele. Azi nu se schiază! Pârtiile se află încă în amenajare".

Instalațiile puse la dispoziția publicului sunt: Gondola Sinaia (Cota 1400), Gondola Carp (Cota 2000), banda pentru începători de la Cota 2000, Telescaunul Soarelui şi Telescaunul Dorului. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Până acum, singura stațiune în care s-a putut schia este Azuga, unde sezonul de schi a fost deschis de la jumătatea lunii decembrie.

Citește și: Pârtiile de schi, înconjurate de noroaie

Vremea le dă bătai de cap administratorilor

Administratorii pârtiilor spun că vremea nu este tocmai potrivită pentru schi, însă, se fac eforturi pentru week-end: „ Stratul este la limită și nu ne așteptăm la condiții ideale. De asemenea, luăm în calcul scenariul ca domeniul schiabil să poată fi deschis doar câteva zile. Weekendul acesta, de vineri începând, mai ales că vremea se anunță bună. Nu ideală!  Este un sezon atipic, cu temperaturi foarte crescute, care nu ne permit prea multă inițiativă.

Zăpadă artificială nu putem produce decât în condiții de îngheț (minim minus 4 grade Celsius).  Dacă vom deschide vineri, așa cum ne dorim, programul instalațiilor va începe de la ora 08.00 cu Gondola Sinaia, 08.30 Carp, 08.40 Soarelui/banda/Dorului/teleschiuri. Instalațiile de altitudine vor funcționa până la ora 16.30 respectiv 17.00- Gondola Sinaia. Drumul de Vară și celelalte variante până la 1400/1000 nu au strat suficient. La 1400 avem zăpadă pentru peisaj. Pe Pârtia Nouă am început să înzăpezim de trei ori până acum, de trei ori s-a topit. Nu avem condiții, deocamdată, dar imediat ce temperaturile vor permite, vom înzăpezi. Din momentul deschiderii,  săniușul este interzis pe domeniul schiabil ”.

Citește și: Unde se poate schia în România? Ce pârtii sunt deschise în ianuarie 2023?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si