Potrivit unor studii realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, expunerea de lunga durata la undele electromagnetice poate cauza cancer, dar si alte afectiuni grave.

"La numai cateva decenii de la afirmarea lor, tehnologiile de comunicare fara fir isi devoaleaza, pe langa imensele avantaje tehnico-economice, si inconvenientele pe masura, atat pentru sanatatea umana, cat si pentru calitatea mediului. In timp ce societatea industriala genera vatamari perceptibile prin vaz si miros, poluarea electromagnetica a societatii informatiei este invizibila si inodora, dar nu mai putin periculoasa pentru conditia umana.

Asadar, a venit timpul de a nu mai ignora ori neglija efectele (nefaste) ale folosirii masive atat a mijloacelor de telecomunicatii – in special a telefonului mobil – cat si a infrastructurilor si echipamentelor aferente. Principalul instrument de ocrotire a interesului public – sanitar si ecologic – il reprezinta adoptarea unei legislatii adecvate, in frunte cu o lege privind aplicarea principiului precautiei la riscurile expunerii la undele electromagnetice", spune profesorul universitar doctor Mircea Dutu.

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Potrivit studiilor sistematice coordonate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) efectele biologice sunt o certitudine, iar semnele unei legaturi cauzale intre o expunere de lunga durata la undele electromagnetice si unele cancere, precum si alte afectiuni, sunt tot mai numeroase.

De altfel, din 2002 – pentru campurile electromagnetice (CEM) de joasa frecventa si din 2011 – pentru CEM de hiperfrecventa (telefonie, legaturi radio de tip Wi-Fi ori Bluetooth) – aceasta noua forma de poluare a fost clasificata de Centrul international de cercetari asupra cancerului al OMS in categoria poate fi cancerigena pentru om (2B). De asemenea, Agentia franceza de securitate sanitara si alimentara, de mediu si munca, in raportul sau din iulie 2016, a conchis ca undele electromagnetice au efecte posibile asupra functiilor cognitive si a bunastarii celor mai tineri. In plus, in diferite tari (Germania, Franta, Italia, Suedia s.a.) hipersensibilitatea electromagnetica a fost inscrisa deja in randurile bolilor profesionale", a mai precizat acesta.

Citeste mai multe aici

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si