Potrivit acesteia, in cursul anchetei epidemiologice derulate de DSP, s-a stabilit ca doi dintre cei 13 copii diagnosticati in acest an cu rujeola au fost spitalizati in aceeasi perioada sau in zile apropiate cu copilul din Mitocul Dragomirnei, iar sora unui alt copil care a fost internat a contactat, de asemenea, virusul, toti acesti copii nefiind vaccinati.

Medicul epidemiolog a subliniat ca, in cazul rujeolei, eruptia cutanata apare mai tarziu sau poate sa lipseasca, anticorpii pot fi depistati in sangele bolnavului abia la 3- 4 zile de la eruptie, ceea ce face aproape imposibil un diagnostic precoce de rujeola, insa el este contagios de la inceput.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Elena Lasconi ajunge la mai puțin de un procent de Marcel Ciolacu. Călin Georgescu trece de 2 milioane de voturi- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

"Aici este dificultatea cu rujeola, ca virusul se elimina masiv inca de la debut, insa anticorpii sunt depistati la 3- 4 zile de la eruptie", a spus Catalina Zorescu, subliniind ca, in cazul copilului de la Mitocul Dragomirnei, nu exista contraindicatie definitiva pentru vaccinare si ar fi trebuit imunizat.

Adjunctul DSP Suceava a facut apel la medicii de familie ''sa reevalueze contraindicatiile de vaccinare'' deoarece ''singura forma eficienta de prevenire a rujeolei este vaccinarea'.

Copilul in varsta de 2 ani, din localitatea suceveana Mitocu Dragomirnei, a decedat pe 4 ianuarie, in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si