Actorul multipremiat a murit luni, la spitalul din Mumbai, a declarat nepotul sau Randhir Kapoor, fiul lui Raj Kapoor. Un alt membru al familiei a confirmat moartea actorului pentru AFP.

"Da, a murit. A avut mai multe probleme la rinichi", a anuntat Randhir Kapoor pentru PTI.

Shashi, cel mai mic fiu al lui Prithviraj Kapoor, un pionier al filmului si teatrului indian- a aparut in mai mult de 150 de filme, castigand inimile fanilor cu farmecul si infatisarea sa.

Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt in filme precum "Jab Jab Phool Khile/ Whenever The Flowers Bloom" (1965), "Kabhi Kabhie/ Sometimes" (1976), si "Kalyug/ Age of Downfall" (1981).

Prim-ministrul indian Narendra Modi si-a exprimat pe Twitter intristarea la aflarea vestii ca Sashi Kapoor a murit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Interpretarile sale minunate nu vor fi uitate de generatiile care vor veni", a scris Modi.

Kapoor s-a nascut in estul orasului indian Calcutta, in 1938, fiind cel mai mic dintre cei trei copii ai familiei.

Si-a inceput cariera devreme, asistandu-si tatal in turneele companiei de teatru si aparand pe scena in productii precum  "Shakuntala", o poveste de dragoste clasica indiana, la varsta de 6 ani.

Cariera sa la Bollywood a inceput in copilarie si a debutat cu rolul principal in "Dharmputra", in 1961.

Kapoor a fost printre primii actori de origine indiana care a lucrat in strainatate, cu roluri precum cel din "The Householder" (1963), "Heat and Dust" (1983) si "Shakespeare Wallah" (1965).

In 1958, Kapoor s-a casatorit cu actrita britanica Jennifer Kendal, cu care are trei copii. Kendal a murit de cancer la varsta de 51 de ani, in 1984.

Kapoor a castigat numeroase premii de interpretare iar in 2011 a fost recompensat cu Padma Bhushan, una dintre cele mai importante distinctii civile din India.

Fratele mai mare al lui Shashi, Raj Kapoor, care a murit in 1988, a fost de asemenea unul dintre cei mai cunoscuti actori indieni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si