Un medic din Siria muncește zi și noapte fără pauze de când țara lui a fost lovită de cutremur. El a fost marcat de multe drame pe care le-a văzut cu ochii săi. 

Printre ele se numără și drama unui copil de doar 7 ani, care a fost găsit sub ruine alături de părinții și frații săi care muriseră.

Citește și: Cutremure în Turcia și în Siria. Bilanțul depășește peste 37.000 de persoane decedate. Salvatorii caută fără încetare

Povestea emoționantă a copilului de 7 ani, rămas fără familie după cutremurul devastator

Medicul Ahmed al-Masri și încă un doctor sunt unii dintre eroii care au reușit să ajute zeci de oameni răniți care ulterior au fost transportați la spitalul din Afrin, în nord-vestul Siriei.

Citește și: Seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul din Oltenia care a avut loc și în 1977

Printre cei răniți se afla și Mohammed, un băiețel în vârstă de doar 7 ani. El a fost adus la spital după ce a fost salvat de sub dărâmăturile casei în care până de curând locuia alături de familia sa. Salvatorii l-au găsit chiar lângă cadavrul tatălui, care murise zdrobit împreună cu mama și frații săi.

„Privirea din ochii acestui copil m-a atras. Nu știu de ce, dar de îndată ce s-a uitat la mine, am început să plâng”,

a povestit unul dintre medicii din Siria.

Citește și: Actorul Burak Ozcivit și colegii de platou au sărit în ajutorul sinistraților din Turcia

Uneori, cei mici îi uimesc până și pe salvatori. 

„După felul în care băiatul se uita la noi, am simțit că are încredere în noi, știa că acum este pe mâini sigure.  Am simțit totodată că are multă forță, de parcă nu ar vrea să arate cât de mult îl dor rănile pe care le avea.

Cum poate un copil de șapte ani să fie atât de puternic și de rezistent?”, a povestit pentru BBC doctorul Masri.

Citește și: VIDEO- Mobilizare impresionantă pentru Turcia. Românii au trimis tone de ajutoare

Doctorul Masri a mers să vadă în ce stare este Mohammed a doua zi și l-a întrebat pe copilul de 7 ani dacă l-a recunoscut.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

 „Da, tu ești doctorul care mi-a salvat viața”, i-a răspuns băiețelul.

Drama unui băiețel de numai 18 luni, care a rămas fără familie

Un alt caz similar care l-a impresionat pe medicul Masri este cel al unui băiețel în vârstă de doar 18 ani. 

Citește și: Proteo, un câine erou care făcea parte din echipa de salvatori din Turcia, a murit prins sub dărâmături

Deși micuțul era într-o stare bună, medicul a observat că părinții lui nu erau lângă el. Misterul s-a elucidat în scurt timp, deoarece un bărbat care a venit alergând cu el în brațe i-a povestit medicului că micuțul era singurul supraviețuitor din familia lui. 

Toată familia sa murise, iar cadavrele erau întinse  pe holul spitalului.

Citește și: Cum arată Turcia la mai bine de o săptămână de la cutremurul devastator! O româncă povestește ce se întâmplă în Adana: "Este un oraș fantomă"| EXCLUSIV

Cum s-a văzut cutremurul devastator prin ochii medicului Masri

Medicul a oferit mai multe detalii presei internaționale despre cum s-a văzut și chiar simțit cutremurul de săptămâna trecută. 

El spune că a tratat pacienți care în primă fază părea că aveau răni minore.

Citește și: Ileana Sterp și soțul ei au tras o sperietură zdravănă! Stăteau amândoi pe canapea când s-a întâmplat: „S-a mișcat destul de tare”

„Erau răni care nu păreau a fi grave și totuși s-a ajuns la amputarea unui membru. În spitalele noastre nu avem capacitatea de a răspunde la acest tip de dezastru. Cel mai rău lucru este să fii medic în aceste circumstanțe. Când nu poți să salvezi un pacient sau să alini durerea cuiva este cea mai mare durere pe care o poți simți”, a povestit medicul sirian.

Citește și: Echipa Știrilor Kanal D, în epicentrul dezastrului

Cutremurul de lunea trecută l-a panicat chiar și pe el. Medicul nu știa în ce stare se află familia sa, dacă este sau nu în siguranță. Nu a putut lua legătura cu rudele lui deoarece nu era curent, iar internetul căzuse

„Cel mai rău în astfel de crize e că nu știi dacă familia și cei dragi sunt bine”, a mărturisit el.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Prin ce a trecut Ileana Sterp, însărcinată în ultimul trimestru, în timp ce casa ei se mișca din cauza cutremurului: „S-a mișcat destul de tare”

El a menționat că s-a putut odihni doar după ce fratele lui a ajuns la spitalul unde lucrează și l-a anunțat că toată familia lui e bine. 

„Atunci m-am prăbușit. Au fost momente în care aveam nevoie de cineva care să mă susțină, ca să pot continua să lucrez”, a adăugat el.

Citește și: Mai multe rude ale actorului Erkan Petekkaya sunt prinse sub dărâmăturile din Turcia. Acesta este devastat de durere

Medicul Masri, despre tragediile întâlnite de-a lungul vieții sale

Ahmed al-Masri este un chirurg rezident la Spitalul Al-Shifa. Potrivit lui, după dezastrul natural care a avut loc cu o săptămână în urmă, în unitatea spitalicească au ajuns peste 200 de răniți.

Doctorul Masri a spus că personalul spitalului a fost uimit de amploarea catastrofei și de valurile de pacienți care nu încetau să apară.

Citește și: VIDEO- Cutremur de 5,2 grade în România. Seismul s-a produs la 15 km adâncime

„Nu mi-am imaginat niciodată că un cutremur ar putea crea atât de multe daune, ar putea duce la un număr așa de mare de victime”, a spus el.

Medicul Masri este obișnuit cu astfel de tragedii

Medicul Masri nu este la prima tragedie de acest fel. În anul 2013, lucra într-un spital de campanie, atunci când rachetele au bombardat capitala Damasc. Atunci, sute de oameni au fost uciși, iar alții mii au fost răniți. 

Citește și: VIDEO- Cutremur de 5,2 grade în România. Seismul s-a produs la 15 km adâncime

„Atunci am fost instruiți și pregătiți ca medici pentru un astfel de eveniment. Am putut să ne organizăm rapid. Dar pentru acest scenariu nu am fost pregătiți. Această situație a fost mult mai gravă", a mai specificat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si