Simptomele COVID-19 sunt însă mai puțin puternice așa că oamenii se confruntă cu banale răceli, motiv pentru care una dintre tulpini, Pirola, a devenit foarte contagioasă avertizează medicii.

”Am transpirat și după aia am înghețat și am zis că sunt răcit. Eu n-am mai răcit de ani de zile și de asta m-a indus în eroare”, spune o femeie.

Pozitiv COVID este rezultatul testului pentru coronavirus în cazul acestei femei.

Crezuse inițial că se confruntă cu o banală viroză. S-a tratat acasă, dar simptomele nu au cedat așa că a ajuns la camera de gardă a spitalului Matei Balș

”În ultima lună e o creștere cu cel puțin 50 la sută. Ajungem să avem și o sută de prezentări de infecție cu Sars-COV2. Cele mai multe sunt forme ușoare sau forme medii care nu necesită spitalizarea”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist.

Peste 7100 de cazuri noi

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, săptămâna trecută, s-au înregistrat peste 7100 de cazuri noi, dublu față de săptămâna trecută. Medicii spun că multe dintre cazuri nici nu mai sunt raportate, așa că numărul bolnavilor poate fi mult mai mare. Predomină sub variantele Omicron. ”Atât sub varianta Eris care a fost denumită variantă de interes de către OMS, cât și varianta Pirola, sunt mai degrabă contagioase decât virulente, deci virulența este mult mai scăzută”, afirmă Ștefan Ion, medic infecționist.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Cazuri de Covid- 19 pe vasul de croazieră care a eșuat în Groenlanda: ”Este un pic frustrant, dar ne aflăm într-o parte frumoasă a lumii"

Deși mult mai contagioase decât până acum acestea nu provoacă forme severe de boală.

”De la varianta Omicron până în prezent am observat această scădere a severității bolilor, care este cauzată atât pe de o parte de schimbările virusului în sine care după cum spuneam cauzează simptomatologie mai blândă decât ce am avut la începutul pandemiei și în același timp de până la urmă expunerea populației la virus”, explică Ștefan Dascălu, imunolog la Universitatea Oxford.

Doctorii avertizează că odată cu răcirea vremii numărul îmbolnăvirilor ar putea crește.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si