Ucraina va primi noi arme pentru a lupta împotriva rușilor. Statele Unite ale Americii au aprobat transportul de rachete F-16s din Olanda către Ucraina. Aceste arme reprezintă pentru Ucraina o evoluție în desfășurarea războiului împotriva Rusiei.

Noi arme pentru Ucraina

Ucraina se află în război cu Rusia de 18 luni, iar atacurile dintre cele două țări nu par a fi aproape de final.

Statele Unite ale Americii au decis aprobarea transportului de rachete F-16s, din Olanda către Ucraina, după ce Ucraina a pledat de mai multe ori necesitatea de arme pentru a lupta împotriva Rusiei. A fost nevoie de aprobarea S.U.A pentru că rachetele sunt fabricate pe teritoriul american.

Într-o postare pe contul personal de Twitter, recent intitulată platforma X, Ministrul de Externe al Olandei, Wopke Hoekstra, a declarat că rachetele F-16s reprezintă "o evoluție majoră pentru Ucraina în a-și apăra poporul și țara".

De asemenea, importanța acestui transport a fost anunțată și de ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Spun bun venit deciziei Statelor Unite ale Americii pentru a permite transportul de F-16s către Ucraina.

Asta de permite să urmărim pregătirea piloților ucraineni. Rămânem în contact cu partenerii europeni pentru a decide următorii pași", a declarat Kajsa Ollongren, pe contul de pe platforma socială X.

Citește și: Prizonierii de război ucraineni spun că au fost torturați într-o închisoare rusă: ”Te loveau ca pe un cui”

 Kajsa Ollongren, ministru olandez: "Rămânem într-un contact apropiat cu partenerii europeni pentru a decide următorii pași"

Kajsa Ollongren, ministru olandez: "Rămânem într-un contact apropiat cu partenerii europeni pentru a decide următorii pași"

[Sursa foto: Twitter- M5 Dergi]

Noi antrenamente pentru piloți

Noile rachete F16-s necesită un instructaj de pilotaj adecvat. Astfel, piloții ucraineni trebuie să se antreneze pentru a pilota cum trebuie noile nave de război pe care le vor primi.

Țările de Jos fac parte dintr-o coaliție occidentală care include și Belgia, Canada, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Suedia și Regatul Unit, care s-a angajat în iulie să antreneze piloții ucraineni să piloteze F-16.

Citește și: Tensiuni la Marea Neagră. Turcia avertizează Rusia după focurile de armă trase în weekend


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si