Close sidebar
Close sidebar

Sa fie asta noul trend in educatie? Dana Nalbaru si Dragos Bucur si-au retras fiica de la scoala si au decis sa o educe in sistem home schooling

Dana Nalbaru si Dragos Bucur au decis sa incerce un nou sistem de educatie pentru fiica lor si chiar ei au povestit asta pe blogul Danei.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fiica celor doi are 9 ani si a fost retrasa din sistemul de invatamant romanesc si va urma un sistem de home schooling. Ei spun ca nu incurajeaza abandonul scolar si ca fiica lor nu a facut asta, ci doar a luat-o pe alt drum, acela da a face educatie, pregatire si descoperirea unei vocatii.

Sofia va invata acasa despre lucrurile care ii plac, "fara constangeri, fara competitii impuse, fara note sau calificative.", dupa cum spune Dana pe blogul ei.

Au decis asta dupa ce au stat de vorba cu alti parinti care isi educa in mod similar copii si sunt constienti ca si-au asumat un risc, dar vor sa mearga pana la capat cu acest proces.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dana a povestit si cum a fost prima zi de scoala pentru fiica ei in acest sistem. "Ieri, in prima zi de ne-scoala Sofia a facut primul curs de scenaristica, a stat 2 ore in fata calculatorului facand matematica si alta ora jumatate invatand programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.

Asta a vrut", a scris artista pe blogul ei.

Reactia micutei este una destul de confuza, dar plina de entuziasm pentru ca va studia si va face doar ceea ce isi doreste si ii place. "Cand parintii mei mi-au spus ca e o varianta sa NU MA MAI DUC LA SCOALA am crezut prima oara ca glumesc, doar ca dupa o mica discutie despre asta am aflat ca nu glumeau!!!!!!!! OMG!!!! Nu imi venea sa cred ca se poate sa nu ma mai duc la scoala.

In capul meu era o mica, mare confuzie: "daca mama si tata imi spun sa fiu atenta la ore, cum au acceptat sa nu mai invat?? WHAT??". I-am intrebat si au spus ca o sa mai invat doar ca voi face asta acasa. Alta confuzie: "o sa vina profesoare sau profesori la mine acasa?? NUUUUUUU:(((". Dar cand i-am intrebat si asta au zis ca nu vor veni, ca o sa ma duc eu la tot feluri de cursuri.
Uitati cateva dintre cele pe care le vreau: karate, robotica, skateboard, dansuri, chineza, engleza, scenaristica, pictura si multe altele"
, a fost reactia Sofiei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI