O sabie veche de 900 de ani, din timpul cruciadelor, descoperită pe fundul mării. Impresionant cum arată

O sabie veche de 900 de ani, purtată de un cavaler creștin care a luat parte la cruciade a fost descoperită pe fundul mării.

Un scafandru din Israel a descoperit o sabie veche de 900 de ani în largul coastei mediteraneene a țării, despre care experții spun că ar aparține unui cavaler din timpul cruciadelor, potrivit Fox News.

Citeste si: Patru ploieșteni sunt acuzați de înșelătorie după ce au susținut că au ,,har divin”

Descoperire incredibilă pe fundul mării

Bărbatul, identificat ca Shlomi Katzin, se afla sâmbătă într-o scufundare în nordul Israelului, când a dat peste o mulțime de artefacte antice, inclusiv ceramică, ancore și sabia de aproape 4 metri, a declarat luni Autoritatea pentru Antichități din Israel. Vezi imaginile impresionante mai jos:

Scafandrul a dus sabia pe țărm și a predat-o inspectorului Unității de Prevenire a Jafurilor din Districtul de Nord al Autorității pentru Antichități din Israel.

"Sabia era acoperită de organisme marine, dar se pare că este din fier", a declarat marți, pentru Associated Press, Nir Distelfeld, un inspector al unității de prevenire a jafurilor din Israel.

„Este interesant să găsești un astfel de obiect, care te duce cu 900 de ani înapoi în timp la o altă eră, cu cavaleri, armuri și săbii”, a precizat scafandrul care a făcut descoperirea.

Unde a fost descoperită sabia medievală

Zona în care a fost găsită sabia era traversată de navele antice și este originea multor comori arheologice care datează de mii de ani.

"Descoperirile arheologice de pe sit arată că a servit drept un mic ancoraj natural temporar pentru navele care caută adăpost. Identificarea diferitelor descoperiri arată că ancorajul a fost folosit încă din epoca bronzului târziu, acum 4.000

de ani. Descoperirea recentă a sabia sugerează că golful natural a fost folosit și în perioada cruciaților, în urmă cu aproximativ 900 de ani", a declarat Kobi Sharvit, directorul Unității de arheologie marină a Autorității pentru antichități din Israel, într-o declarație postată pe Facebook.

Cruciadele s-au desfășurat de la sfârșitul secolului al XI-lea până la sfârșitul secolului al XIII-lea. Sabia încrustată cu un înveliș organic urmează să fie curățată și analizată în continuare.


Autor

Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.

A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.

Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.

Îți Recomandăm Și...