Trupele rusești veneau din direcția Crimeei când inginerul ucrainean s-a oferit ca el să fie cel care aruncă în aer podul.

„În această zi grea pentru ţara noastră, în care poporul ucrainean respinge ocupanţii ruşi în toate direcţiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeei, unde un batalion de puşcaşi marini a întâlnit unul dintre primii inamici ”, au declarat într-o postare pe Facebook cei de la General Staff of the Armed Forces of Ukraine.

Voluntar pentru misiune

Pentru a putea opri înaintarea și accesul tancurilor rusești, oficialii ucraineni au decis aruncarea în aer a podului rutier Heniceski. 

Un inginer dintr-un batalion separat, Vitali Volodimirovici Skakun, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această misiune. 

Cu toate că podul era minat, acesta nu a avut timp să plece. Vitali Volodimirovici Skaku a transmis la scurt timp că aruncă în aer podul, s-a auzit o bubuitură. 

Citeste si: O navă care naviga sub pavilion moldovenesc, lovită de un vas rusesc în Marea Neagră

Instituția din Ucraina a mărturisit că fapta sa a contribuit la încetinirea modului de avansare a inamicului. Acest lucru a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea țării.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comandamentul Marinei va cere Înaltului Comandament să acorde distincţia de stat marinarului Vitali Volodimirovici Skakun.

Ultimele cuvinte ale celor 13 soldați omorâți pe Insula Șerpilor, la 45 de kilometri de România. Ce le-au spus militarilor ruși

Înregistrarea audio dintre soldații ucraineni și militarii ruși, pe Insula Șerpilor, la doar 45 de kilometri de România. Acolo 13 militari au pierit.

Cu o zi în urmă,  Rusia a capturat Insula Șerpilor  care este poziționată la 45 de kilometri de România.

Citeste si: Rafila: „Cetăţenii ucraineni care ajung în România vor beneficia de servicii medicale”

Soldații din Rusia i-au bombardat pe cei 13 ucraineni care apăreau insula. Între ei a existat și o discuție.

Insula Șerpilor a fost atacată de Rusia, ieri 24 februarie 2022. Rușii au distrus-o complet după ce au bombardat-o cu armament naval și aviația de luptă a Rusiei.

Ce au zis soldații înainte de a pieri pe câmpul de luptă

13 militari ucraineni au murit în atac, iar pe internet circulă deja o înregistre audio din momentul în care marina militară rusă s-a adresat soldaților aflați pe Insula Șerpilor.

Soldații lui Putin au trimis două nave de război către Insula Șerpilor, „Moscova” și „Vasilii Bikov”, iar militarii i-au anunțat pe soldații ucraineni să se predea căci altfel vor face victime.

Citeste si: VIDEO| De frica războiului, mii de ucraineni au trecut granița în România

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Suntem o navă rusă de război. Vă sugerăm să depuneți armele și să vă predați, pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. Altfel, veți fi bombardați. Ne-ați auzit?",  e somația rușilor către garnizoana de pe Insula Șerpilor. Răspunsul ucrainenilor a fost:  „Navă rusă, du-te să ți-o... singură".

Românii se află în pericol. Insula Șerpilor este situată la doar 45 de kilometri de țara noastră. Porțiunea de pământ a fost disputată de Ucraina și România la Curtea Internațională de Justiție, după destrămarea URSS.

Insula face parte acum din teritoriul Ucrainei, însă la Hotărârea din 3 februarie 2009, Curtea Internațională a Justiției a stabilit să acorde României 9700 de km² din zona econimică a Mării Negre, mai exact 79,34%.

Citeste si: "Putin vrea să șteargă Ucraina de pe hartă". Anunțul înfricoșător al unui oficial european: "Urmează Moldova"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si