Close sidebar
Close sidebar

Salamul de vara nu respecta mai nimic din reteta originala. Din ce ingrediente e facut: "E cancer curat"

Salamul de vara nu respecta mai nimic din reteta originala. Este creat din 3 ingrediente de baza care sa-l faca bun de consum si in sezonul cald, dar carnea calitatea intai a fost inlocuita cu tot soiul de substante chimice.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Carne de porc si de vita calitatea intai, slanina de porc si condimente. Sunt singurele ingrediente pe care ar trebui sa le regasim in traditionalul salamul de vara. Realitatea adauga, insa, in multe cazuri, pana la 13 substante chimice in compozitia acestui produs, potrivit Asociatiei Pro-Consumatori.

COSTEL STANCIU, presedinde APC: „ Din pacate, exista si sortimente din care carnea de vita lipseste. In loc de carne pun extracte din carne, pun proteina din soia”.

Aici avem doar 6 din cele peste 20 de tipuri de salam de vara existente pe piata. Un kilogram costa intre 21 si 45 de lei, adica de trei ori pretul unui kilogram de carne. Primim in schimb zeci de coloranti, conservanti, potentiatori de gust, sare multa, dar si zahar.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Nimic! Culoare, in primul rand, mirosul, nici nu vrea sa gust asa ceva, e dezastru. Nu e asta salam de vara.

AU INVERSAT PROPORTIILE

Salamul de vara a fost creat pentru a putea fi consumat cu incredere in sezonul cald. Acum, insa, cantitatea de grasime este mult prea mare, iar carnea aproape ca lipseste.

COSTEL STANCIU, presedinde APC: „In prezent, dintr-o suta de kg de carne se obtin 150 de kg de salam, cand ar trebui ca raportul sa fie invers. Adica din 150 de kg de carne sa se fabrice 100 kg de salam. Intr-un kilogram de salam am gasit 370 de grame de grasime si 30 de grame de sare, asta inseamna vreo 6 lingurite de sare”.

Cititi cu atentie eticheta!!! ori de cate ori cumparati salam de vara!

COSTEL STANCIU, presedinde APC: „Organizatia Mondiala a Sanatatii ne-a avertizat ca daca mancam zilnic 30 gr de salam, creste riscul de cancer colo-rectal cu 18%. Asta inseamna 2 sandwich-uri pe zi”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI