Salarii de lux în "spitalul nepăsării". Din analiza grilei salariale plătite în Spitalul Județean "Mavromati" Botoșani, reiese că unii medici pot ajunge la salarii de 28.000 lei pe lună, în timp ce mulți alții își rotunjesc veniturile spre 20.000 lei.

Citește și: VIDEO- Acuzații. Gravidă lăsată să moară. Fratele gravidei: "A stat până dimineață cu dureri"

Această "boierie salarială" are loc într-un spital în fața căruia s-au strâns sâmbătă seara sute de oameni într-un protest spontan cu mesajul "Vrem dreptate pentru Alexandra!".

Citește și: EXCLUSIV: ”S-a dus singură la spital și apoi a venit între patru scânduri”. Familia tinerei gravide, moartă cu zile în spitalul din Botoșani cere dreptate

Oamenii au scandat ore în șir în fața spitalului cerând ca vinocații să plătească. Medicii au lăsat-o pe mama a 3 copii mici să moară cu zile.

Alexandra a cerut insistent să fie operată, având dureri foarte mari, dar a fost ignorată cu bună știință.

Protest împotriva nepăsării de la Spitalul județean Botoșani

Protest împotriva nepăsării de la Spitalul județean Botoșani

[Sursa foto: Monitorul de Botosani ]

"Nu mai pot!" Alexandra, mămica a patru copii, lăsată să moară cu zile

Cazul Alexandrei, tânăra mamă din Botoșani care a murit cu zile sub ochii medicilor, a impresionat o țară întreagă, iar indiferența cadrelor medicale i-a revoltat pe oameni.

Tânăra de 26 de ani era mama a trei copii- o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an- și îl aștepta pe al patrulea.

Joi seară a început să se simtă rău și a fost dusă la spitalul din Botoșani cu ambulanța. Sângera, iar sarcina se oprise din evoluție. Avea dureri cumplite și cu toate acestea medicii au considerat că nu reprezintă o urgență.

I s-a spus că va fi operată a doua zi de medicul care îi urmărea sarcina și cu toate că femeia a implorat cadrele medicale să nu mai amâne intervenția, a fost pur și simplu ignorată. I-a sunat pe medici și le-a trimis mesaje, însă toate au rămas fără răspuns. 

Ultimul mesaj trimis de tânăra mămică a fost "Nu mai pot!". Peste câteva zeci de minute cadrele medicale i-au anunţat familia că aceasta s-a stins din viață.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Protest împotriva nepăsării de la Spitalul județean Botoșani

Protest împotriva nepăsării de la Spitalul județean Botoșani

[Sursa foto: Monitorul de Botosani ]

Ce salarii primesc medicii din Spitalul Județean Botoșani

Lista completă a salariilor plătite în Spitalul Județean "Mavromati" Botoșani, în luna martie 2023, a fost consultată de ȘtirileKanalD.ro, iar extrasele pot fi văzute mai jos.  

Cel mai mare salariu de bază primit de un medic primar din Spitalul Județean "Mavromati" Botoșani este de 22.289 lei, la care se adaugă sporuri de peste 5.000

de lei. 

Medicul respectiv, care este și șef de serviciu, ajunge la aproape 28.000 lei pe lună, nivel de care se apropie și mulți alți medici fără funcții de conducere.

Salariile de bază sunt pe prima coloană a tabelului, iar pe restul sunt categorii de sporuri:

Medicii primari de Anatomie patologică primesc un salariu de bază de 21.000 lei pe lună, la care se adaugă sporurile.

Alți medici primari au salarii de 18-19.000 lei, în timp ce majoritatea medicilor primari au salarii de 15.567 lei pe lună, o altă categorie fiind plătită cu doar 7.020 lei.

Șefii de secție primesc salarii lunare de 16.346 lei, plus alte sporuri și indemnizații.

La serviciul de Primiri Urgențe (UPU), unii medicii încasează salarii de bază de 16.200 lei, în timp ce alții sunt plătiți cu 7.123 lei.

Medicii rezidenți din Spitalul Județean Botoșani au salarii cuprinse între 6.100 și 8.918 lei

Salariile de bază ale medicilor specialiști variază între 5.500 de lei și 12.300 lei, la care se adaugă lista de sporuri specifice muncii în spital.

Cât câștigă directorii din "spitalul nepăsării" din Botoșani

Directorii din spitalul județean Botoșani au salari de bază de până la 15.900 lei. Atât primea directorul medical al instituției în martie 2023, în timp de directorul financiar încasa 8.800 lei plus sporuri.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Zeci de economiști ai spitalului sunt plătiți fiecare cu salarii de până la 5.500- 6.000 lei pe lună.  

Farmaciștii din spital au salarii de 9.179 lei, la care se adaugă sporuri de peste 2.000 lei (în cazul farmacistului șef).

Citește și: VIDEO- Mii de oameni au semnat o petiție pentru tânăra gravidă care a murit sub ochii medicilor, în Botoșani

Asistentele medicale primesc salarii de bază de la  4.000- 4.800 lei, până la 5.600 lei, la care se adaugă mai multe sporuri consistente. Zeci de asistente medicale au salarii de bază între  6.600 lei sau 7.200 lei.

Asistenții sociali au salarii de 7.237 lei, brancardierii primesc 3.600 lei, infirmierele au 4.000-4.300 lei, iar îngrijitoarele între 3.600 și 4.700 lei.

Protest împotriva nepăsării de la Spitalul județean Botoșani

Protest împotriva nepăsării de la Spitalul județean Botoșani

[Sursa foto: Monitorul de Botosani ]

Salariile integrale plătite în Spitalul Județean de Urgență din Botoșani pot fi consultate AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si