Presa a prezentat, joi, un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) aflat în lucru la Ministerul de Finanțe care conține o majorare de doar 13 procente a salariilor acordate profesorilor în ianuarie 2024.

Citește și: VIDEO- Profesorii, trădați de Guvern? Salariile lor cresc cu 13% de la 1 ianuarie 2024, față de 40% cât li s-a promis în greva generală

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, nu a dezmințit acest proiect, cu toate că a ținut să infirme o altă intenție atribuită Executivului, cu privire la Pilonul II de pensii.

În debutul ședinței de Guvern de vineri, premierul Marcel Ciolacu a glumit spunând "că domnul ministru al finanțelor iarăși nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024". 

Ce spune premierul Ciolacu despre banii pentru profesori

În proiectul de OUG care a circulat ieri în spațiul public, procentajul pentru Educație de 15% din Bugetul general consolidat era amânat pentru anul 2025.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț surprinzător, în acest context:

"Vă anunț că în acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investițiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru educație. Acest lucru am dorit să-l menționez ca să fie clar pentru toată lumea", a declarat prim-ministrul României.

Premierul Marcel Ciolacu le cere profesorilor performanță, dar evită subiectul salariilor  

Premierul a completat declarația cu privire la subiectul Educației cerând ministrului Ligia Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ. 

"Mai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ. Orice cheltuială trebuie însoțită și de o reformă și să aibă ca rezultat performanță. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune, pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic. Așadar, trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește", a declarat șeful Executivului.

Citește și: Marcel Ciolacu, reacție în urma rezultatelor testelor PISA. ,,Va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie''

Potrivit proiectului de reformă creat de președinție, anul 2024 ar fi fost primul an de aplicare a legii educației.

Finanțarea alocată pentru Educație de 15% din Bugetul General Consolidat înseamnă peste 90 de miliarde de lei, sumă greu de crezut că se va găsi în bugetul pe 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si