Salariile profesorilor rămân înghețate până la 1 septembrie 2021, conform proiectului de OUG pus în dezbatere publică joi seara și care va fi dezbătut în ședința de Guvern de de vineri. 

“Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c)

din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021 ″, prevede proiectul menționat.

Citeste si: Zvonurile despre coronavirus au ucis cel puțin 800 de oameni

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Amânarea creșterii salariale are loc fără să fie anunțată, cu doar 17 zile înaintea intrării în vigoare a legii, potrivit Edupedu.ro. Cadrele didactice ar fi trebuit să primească de la 1 septembrie 2020 restul creșterilor salariale până la grila prevăzută de Legea 153/2017.

Citeste si: Crimă șocantă în România. Trei tineri au ucis în bătaie un bărbat

Ministrul de Finanțe: Există un context de înrăutățire a datelor economice

Deficitul bugetar este estimat să crească în acest an de la 6,7% din PIB, la 8,6% din PIB, cinci puncte procentuale fiind legate direct de perioada de criză prin care trece România astăzi, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Citeste si: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend

Florin Cîţu a subliniat că rectificarea prezentată este doar o propunere, care va merge vineri în şedinţa de guvern pentru a fi aprobată, adăugând că dinamica economiei în 2020 a fost reestimată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

"La această rectificare, Comisia Naţională de Prognoză a reestimat dinamica economiei în 2020. Contracţia pe care o estimează Comisia Europeană pentru acest an este de 3,8%, faţă de o contracţie de 1,8%. Cele două puncte procentuale vin exact din cele două luni în care economia a fost închisă. Aceasta înseamnă bineînţeles că şi PIB-ul nominal iniţial estimat a fost redus şi acesta înseamnă bineînţeles că există un impact asupra veniturilor. Deci, de aici pornim cu rectificarea bugetară, de la acest context de înrăutăţire a estimării pentru dinamica economiei României în 2020", a mai spus Florin Cîţu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si