Potrivit proiectului dat publicitatii luni, salariile in institutiile si autoritatile publice finantate integral din venituri proprii aflate in sub autoritatea, in subordinea sau coordonarea Guvernului, ministerelor, Parlamentului sau altor organisme ale administratiei central vor fi usor mai mari decat in cazul celor aflate in subordinea administratiei locale.
Astfel, pentru prima categorie, salariile personalului de executie vor porni de la 2.500 de lei pentru cei cu studii generale si vor ajunge la 5.791 de lei pentru cei cu studii superioare. Pentru functiile de conducere, nivelul minim este de 7.721 pentru absolventii de studii generale si se poate ajunge la 10.880 de lei pentru absolventii de facultate.
In cazul institutiilor care se autofinanteaza si se afla in
subordinea administratiilor locale, salariile personalului de executie va varia intre 2.500 de lei si 5.315, in functie de studii, iar cele ale personalului de conducere intre 6.229 si 8.423 de lei.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Salariile de baza prezentate includ sporul de vechime la nivelul maxim.
Pe langa salariul de baza, angajatii acestor institutii mai pot primi diverse sporuri: de 10% din salariul de baza pentru conditii periculoase sau vatamatoare, de pana la 15% pentru conditii grele de munca, in functie de numarul de ore lucrate in aceste conditii, de 20% pentru munca prestate in zone izolate sau unde atragerea personalului se face cu greutate, de 15% pentru consemn la domiciliu si de 20% pentru siguranta navigatiei.
Sursa: News.ro