Ce salariu are un soldat din Armata Română în 2023? Potrivit datelor din februarie 2023, în Armata Română existau peste 78.000 de angajați, dar deficitul de personal încă se resimte în acest sens pentru că, până pe 25 august a avut loc o nouă campanie de recrutare.

Salariile pe care le au angajații din armată. Cât încasează lunar un maior?

Salariile pe care le au angajații din armată. Cât încasează lunar un maior?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Ce salarii au angajații din armată în 2023?

Iată ce salarii au angajații din armată! 

  • Maior – 5.019 lei (la care se adaugă sporuri)
  • Căpitan – 4.324 lei (la care se adaugă sporuri)
  • Locotenent gradație 4 – 3.445 lei
  • Sublocotenent – 2.958 lei
  • Plutonier gradație 4 – 3.107 lei (la care se adaugă sporuri)
  • Sergent major – 2.933 lei (la care se adaugă sporuri)
  • Sergent gradația 4 – 2.618 lei
  • Caporal gradație 4 – 2.437 lei( la care se adaugă sporuri)
  • Soldat – 2.236 lei
  • maistru militar principal, plutonier adjutant principal/ şef 3422 lei în 2022
  • maistru militar cls1/ plutonier adjutant 3.405 lei în 2022
  • maistru militar cls a II-a/ plutonier major 3275 lei în 2022
  • maistru principal cls a III-a/ plutonier 3226 lei în 2022
  • maistru militar cls a IV-a/ sergent major 3210 lei în 2022
  • maistru militar cls a V-a, sergent, agent de poliţie 3128 lei în 2022.
  • caporal cls I  2949 lei în 2022
  • caporal cls a II-a 2900 lei în 2022 
  • caporal cls a III-a 2835 lei în 2022 
  • fruntaş 2802 lei în 2022 
  • gradului de soldat 2770 lei în 2022 

Salariile pe care le au angajații din armată. Cât încasează lunar un maior?

Salariile pe care le au angajații din armată. Cât încasează lunar un maior?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Potrivit Institutului Național de Statistică cele mai mici salarii din România sunt în continuare în HoReCa, afectat după perioada pandemiei.

În noiembrie 2022 un angajat din hoteluri si restaurante a câștigat, în medie 2.258 de lei, mai mult cu 20% comparativ cu luna noiembrie a anului 2021. 

După vin angajații din industria textilă care aveau un salariu mediu net de 2.320 lei și de angajații din activități de serviciu cu 2.819 salariu mediu net.

Astăzi, pe 25 octombrie este ziua Armatei Române. Cu această ocazie președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de mulțumire pentru militarii români.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- 25 octombrie- Ziua Armatei Române. O serie de ceremonii au loc în garnizoanele din ţară

„În arhitectura constituţională,  Armata României are rolul esenţial de a garanta independenţa,  suveranitatea, unitatea statului şi integritatea teritorială a ţării.

Cu devotament şi profesionalism, militarii noştri continuă să facă din armată un autentic ambasador al ţării noastre pe plan internaţional, contribuind din plin la consolidarea relevanţei strategice şi a profilului României la nivel global",  a declarat Klaus Iohannis. 

Pacea şi întregul climat de securitate la nivel global sunt ameninţate de conflicte regionale, cu potenţial de agravare. Europa se confruntă cu o criză fără precedent, după cel de-Al Doilea Război Mondial, ca urmare ca urmare a agresiunii militare brutale şi ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, în timp ce atacul terorist şocant şi reprobabil din 7 octombrie împotriva Statului Israel riscă să destabilizeze complet Orientul Mijlociu pe termen lung”,  a spus Iohannis.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Ce sunt avioanele de luptă F-35 și de ce face România această achiziție. Sunt cele mai avansate aeronave de securitate, în secolul 21

„Militarii români, alături de aliaţii prezenţi pe teritoriul ţării noastre, cărora le mulţumesc şi cu acest prilej, sunt elemente-cheie în menţinerea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiunea Mării Negre, o zonă de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic",  a completat Klaus Iohannis.

"Începând cu acest an, alocăm 2,5% din PIB Apărării, iar cel puţin 20% din acest buget va fi destinat în continuare înzestrării forţelor armate. Această bază solidă ne va permite să derulăm o serie de programe de modernizare a echipamentelor existente şi de înzestrare cu altele moderne, printre care: avioane multirol, sisteme şi echipamente moderne defensive, sisteme radar, precum şi echipamente de protecţie individuală şi colectivă",  a spus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si