Salarii profesori 2024. Sindicatele din Educație s-au întâlnit joi, de la ora 11.00, cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, și ministrul de Finanțe, potrivit Executivului. 

Citește și: VIDEO. Guvernul adoptă bugetul pe 2024. Cum se împart banii statului în an electoral

Salarii profesori 2024. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, și liderul FSLI, Simion Hăncescu, au declarat, la ieșirea din ședință, că toate cadrele didactice și personalul auxiliar vor beneficia de o primă majorare a salariilor, de la 1 ianuarie, dar

că urmează să fie emisă o nouă Ordonanță de Urgență în acest sens.

Cu alte cuvinte, creșterile de salarii pe care le vor primii profesorii în 2024 vor fi eliminate din „Ordonanța-trenuleț”, urmând să fie emis un act normativ separat. 

Salarii profesori 2024 premierul Marcel Ciolacu Ligia Deca

Premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul Educației, Ligia Deca

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

De ce au fost scoase salariile profesorilor din "Ordonanța-trenuleț" 

„Va fi o creștere salarială de 20%, în medie, pe 2024. La unii va fi mai mult, la alții, mai puțin. Împreună cu Ministerul Educației vom transmite toate elementele clarificatorii. Concluzia este că se va emite o ordonanță separată", au declarat liderii de sindicat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit liderilor de sindicat, prevederile din Ordonanta-trenuleț nu includeau funcțiile de conducere.

"Figura personalul didactic de predare, personalul didactic auxialiar și atât. Și atunci, lucrurile acestea trebuie corectate. Si asta facem în momentul de față”, au anunțat liderii sindicali.

marcel ciolacu ligia dega salarii profesori 2024

Întâlnire la Guvern pe marginea salariilor majorate din Educație în 2024

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Gafa de la Ministerul de Finanțe: "salariile profesorilor cresc cu 8%"

Creșterea salariilor profesorilor s-a transformat într-o adevărată epopee, pe fondul mai multor gafe, promisiuni încălcate și răsturnări de situații.

Ministerul Finanțelor a publicat miercuri în dezbatere publică un proiect al „ordonanțe trenuleț”, în care apărea o creștere de doar 8% de la 1 ianuarie 2024 pentru profesori.

Proiectul a fost retras în grabă de pe site-ul Finanțelor și a fost corectată "eroarea materială", creșterea înclouindu-se cu 13 procente din ianuarie 2024. 

Salariile profesorilor vor crește diferențiat în 2024!

După discuția de joi de la Palatul Victoria, liderii de sindicat au spus că salariile cadrelor didactice vor crelte diferențiat din ianuarie 2024.

"La 1 ianuarie va fi prima majorare, dar nu discutăm de procent deocamdată. Încă se lucrează. Este o medie de 20%", a precizat Marius Nistor.

"Este o medie, unii vor avea un pic mai puțin, alții un pic mai mult pentru că trebuie corecțiile în funcție de importanța funcției, de vechime și de locul lui în sistem", au adăugat sindicaliștii.

Sindicaliștii merg la Ministerul Educației unde vor fi făcute grilele care vor sta la baza ordonanței de urgență care va stabili salarizarea pentru personalul din învățământ pentru anul 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si