UPDATE 14.00. Guvernul transmite că a publicat un draft greșit al "Ordonanței trenuleț", în care apărea în mod fals creșterea de 8 procente pentru profesori.

După ce a fost corectat documentul, în varianta a doua publicată pe site-ul ministerului de Finanțe se spune că de la 1 ianuarie 2024, salariile profesorilor cresc cu 13%, urmând ca diferența de 7% să se aplice de la 1 iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în ultima perioadă că se așteaptă la performanță de la profesori, dacă tot le-au fost mărite salariile. Cum rămâne cu performanța funcționarilor publici de la Finanțe și de la guvern, care fac "erori materiale" cu impact uriaș în societate.?  

Știrea inițială. Salariile profesorilor urmează să crească cu doar 8% în ianuarie 2024, conform celui mai recent proiect de OUG propus de Guvern. Este o creștere sub cea mai recentă promisiune de 13%, care era oricum sub ce s-a stabilit în timpul grevei din iunie 2023.

Salariile profesorilor vor crește cu 8% din ianuarie 2024, în timp ce restul bugetarilor vor primi 5% în plus la salariul de bază de anul viitor.

Citește și: Cu cât cresc salariile profesorilor în 2024 și ce li s-a promis negru pe alb la greva din vară

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ultimele discuții cu sidicatele din Educație, Guvernul a promis o creștere de 13 procente din ianuarie și restul de la 1 iunie 2024.

Citește și: Salariul minim ar putea crește la 3.700 lei în 2024. "Este un cadou otrăvit pentru salariați". Ce se ascunde în spatele anunțului de la Guvern

Cu doar două zile în urmă, ministrul Educației Ligia Deca a anunțat că profesorii vor primi o creștere de 13% de la 1 ianuarie 2024.

Inlusiv premierul Marcel Ciolacu a declarat că așa s-a convenit cu sindicatele din Educație.

Acum, noul proiect de OUG aduce o lovitură sub centură pentru profesori: 

"Prin excepție de la prevederile alin. (1) și de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic din sistemul naţional de învăţământ se majorează în anul 2024 cu 20% în două tranșe, după cum urmează:
a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 se acordă o majorare cu un procent de 8% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;
b) începând cu data de 1 iunie 2024 se acordă diferența până la 20%", se arată în OUG privind măsurile fiscal-bugetare", scrie în textul proiectului de OUG.

Ce a declarat premierul Marcel Ciolacu cu două zile mai devreme

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni cu sindicatele din educaţie și s-a convenit o majorare de 13% în luna ianuarie şi a doua 7% la începutul lunii iunie, astfel încât să intre în vigoare în perioada concediilor.

"Urmează să închidem cu sindicatele. Nu ştiu dacă dânşii au anunţat public, dar am ajuns la o înţelegere(...) Din punctul meu de vedere, e o ofertă cât se poate de respectuoasă faţă de categoria pe care o reprezintă, cât se poate de corectă, în acest moment, ţinând cont de salarizarea foarte joasă pe care o aveau", a spus premierul.

premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, promisiune neonorată

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, că Educaţia va avea în 2024 un "buget record" de 4,1% din PIB şi că aproape 12 miliarde de lei vor fi alocaţi pentru investiţii.

Potrivit premierului, se așteaptă performanță de acum înainte de la profesori.

"Statul român şi-a făcut datoria faţă de profesori. Am venit cu o lege nouă, totul e perfectibil. Am venit pe toate componentele- cele mai mari investiţii în infrastructură, după autostrăzi, le-am prins în sistemul de educaţie. Cu adevărat, nu vom avea de a doua zi performanţă, e ca la sport, va dura câţiva ani, dar este o nouă abordare şi e o abordare serioasă", a spus șeful Guvernului la Digi24.

Stire în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si