Marcel Ciolacu, liderul PSD, încasează lunar 22.700 lei- indemnizația brută pentru funcția de deputat în Parlamentul României. 

Dacă ar fi rămas în poziția de șef al Camerei Deputaților, suma lunară pe care o încasa era de aproape 27.000 lei- acești bani sunt primiți de Ludovic Orban și Anca Dragu (președintele Senatului).

Citeste si: Salarii Parlamentul României 2021. Cât câștigă un senator și un deputat din P arlamentul României

Marcel Ciolacu este jurist de profesie 

Marcel Ciolacu conduce Partidul Social Democrat după demisia Vioricăi Dăncilă, în noiembrie 2019. Fostul președinte al Camerei Deputaților este jurist de profesie, fiind absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea Ecologică din București, iar educația și-a completat-o apoi cu un masterat la SNSPA și un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare.

Marcel Cilacu a fost jurist al unei companii din Buzău înainte de a intra în administrația locală, unde a ocupat mai mult funcții, printre care consilier local, consilier județean, prefect de Buzău sau viceprimar al municipiului Buzău.

Citeste si: Viorica Dăncilă: „Am fost premierul României şi nu am fost marioneta nimănui”

Alte beneficii în afară de indemnizație pentru "aleșii neamului"

Senatorii și parlamentarii nu primesc salarii, ci indemnizații lunare, însă valoarea acestora este una consistentă în raport cu salariul mediu din România. Pe lângă indemnizații, aleșii neamului beneficiază de diurnă, precum și de decontarea altor cheltuieli.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Senatorii și deputații beneficiază de cheltuieli suportate din bugetul Senatului României pentru exercitarea mandatului, de  cheltuieli substanțiale pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare din circumscripţia electorală, dar și de cheltuieli de deplasare în misiunile internaționale.

Citeste si:  Ludovic Orban, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Eu am făcut dansuri populare, puțină lume știe despre mine lucrul asta!”

Lista veniturilor din Parlamentul României. Cât câștigă lunar un senator și un deputat 

Deputații şi senatorii primesc, pe durata exercitării mandatului, o indemnizaţie lunară, stabilită prin Legea-Cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fondurile publice.

Conform Anexei IX1 din legea menționată, aleșii primesc o indemnizație corespunzătoare unui coeficient de ierarhizare. Este vorba de coeficientul de 9,9 înmulțit cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (vezi lista mai jos). 

Începând cu luna ianuarie a anului 2021, când salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a urcat la 2300 lei,  senatorii și deputații primesc lunar suma brută de 22.770  lei. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sumele sunt și mai mari în cazul șefilor de comisii parlamentare, secretarilor de comisii sau liderilor de grupuri parlamentare. Președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților încasează sume apropiate de cea a președintelui Iohannis- respectiv câte 26.910 lei pe lună.

Vicepreşedinţii Senatului și Camerei Deputaților primesc lunar indemnizații în valoare de 25.730 lei, iar secretarii şi chestorii Senatului încasează 25.300 lei lunar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si