Se pare că deținuții care prestează activități profesionale cu normă întreagă ajung să primească un salariu incredibil. Din suma încasată, o parte ajunge către stat.

Salariul incredibil câștigat de un deținut care muncește cu normă întreagă

Persoanele încarcerate pot câștiga bani și își pot reduce pedeapsa. Deținuții au posibilitatea de a munci cu normă întreagă și de a câștiga un venit considerabil.

Citește și: Locul din România unde un metru de pământ costă doar un leu! Peisajul îți taie respirația

Salariul incredibil pe care îl primește un deținut care muncește cu normă întreagă.

[Sursa foto: istockphotos]

Un deținut care muncește cu normă întreagă, poate ajunge la un salariu mediu de 30 239 de lei. Din banii pe care un deținut îi câștigă, 40% se îndreaptă către stat. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

”O să vă spun despre venitul mediu primit de un deținut care muncește. Anul trecut a fost de 30239 de lei, peste nivelul salariului mediu pe economie. Această remunerație primită de deținuți este negociată de administrația locului de deținere cu firma care solicită deținuți. E important să se știe și faptul că o să vă spun exact cum se împart aceste lucruri. Salariul plătit nu este exclusiv al deținutului, 40 la sută primește deținutul, iar unitatea de detenție primește restul sumei.

De ce este o informație relevantă? Ca să știți că statul român beneficiază de pe urma acestei munci pe care deținuții o prestează”,  a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, potrivit Puterea.ro.

La Penitenciarul Timișoara, un deținut este remunerat cu sume cuprinse între 30 și 64 de lei, pe zi. Deținutul muncește în conformitate cu legislația muncii, timp de opt ore pe zi, iar salariul pe care îl primește are valoarea salariului minim pe economie.

Citește și: Pensiile trec printr-o nouă recalculare după 1 septembrie. Cine sunt românii care urmează să primească mai mulți bani

Salariul incredibil pe care îl primește un deținut care muncește cu normă întreagă.

[Sursa foto: istockphotos]

Munca pe care deținuții o prestează îi ajută să se reintegreze în societate. Pe lângă beneficiul financiar și cel al reducerii pedepsei, deținuții au posibilitatea ca după finalizarea perioadei din spatele gratiilor să rămână angajați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si