Salariul minim va creste la finalul acestui an sau cel mai tarziu de la intai ianuarie. Patronatele acuza guvernul ca a ramas fara bani si in acest fel vrea sa adune noi fonduri la buget. Cert este ca unii patroni sunt stransi cu usa: fie renunta la unii angajati, fie accepta o marja mai mica de profit. Pentru romanii platiti cu salariul minim, majorarea inseamna o suta de lei in plus in protofel.

Intram pe portile unei fabrici de confectii din Timisoara. 130 de angajati croiesc aici blugi pentru export.
Numai ca cei care vor primi salarii marite nu se bucura. Stiu ca banii vor fi cheltuiti foarte usor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Planul guvernului este ca salariul minim brut sa ajunga la 2.080 de lei, de la 1.900, cat e in prezent. Cei cu studii superioare vor primi 2.350 de lei brut.
Totusi, cei de la guvern au facut un pas inapoi. Teoretic, aceasta majorare ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 noiembrie. Acum, variantele de lucru sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie.

Conform datelor oficiale, aproximativ doua milioane de angajati sunt incadrati cu salariul minim pe economie.


In septembrie, rata inflatiei a ajuns la peste 5 la suta, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si