Diana Buzea, reporter Kanal D, vine cu mai multe detalii de la Guvern.

„Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut și salariul minim în sectorul construcțiilor de la 4.000 la 4.500 de lei brut. Măsura ar urma sa între in vigoare de la 1 octombrie”.

Crește salariul minim. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat joi pentru Antena 3 că salariul minim va creşte de la 1 octombrie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, iar cel din construcţii se va majora de la 4.000 de lei la 4.500 de lei.

Citește și: Pensii 2023. Care sunt județele cu cele mai mari pensii din România

„Salariul minim va creşte, la 3.300 de lei, cel puţin şi în construcţii de la 4.000 de lei la 4.500 de lei”, a spus ministrul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acesta a mai explicat că Guvernul are în plan ca noua lege a pensiilor să fie finalizată până la 1 ianuarie 2024, având ca scop principal eliminarea inechitățile din sistem.

Întrebat de creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, ministrul Câciu a explicat că nu a existat încă o discuție în acest sens, urmând o evaluare și o discuție cu mediul de afaceri.

Adrian Câciu: „De la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor”  

În legătură cu pensiile, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că „aşa cum au discutat la Bruxelles, vor să vină cu noua lege a pensiilor până la sfârşitul acestui an”.

Citește și: Salariul minim ianuarie 2024. România ar putea depăși 5 țări din UE, dar nu ajunge nici la jumătatea salariului minim din Franța sau Germania- HARTA

„De la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor”, a completat Câciu, explicând că obiectivul principal este eliminarea inechităţilor.

„Dacă pensionarii suferă de ceva, de o nedreptate, este faptul că există pensii inegale la muncă egală, ca să spun aşa”, a conchis Adrian Câciu, adăugând că ministrul Muncii are deja în vedere mai multe variante.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si