In articol:
Salată de vinete în stil oriental. Salata de vinete orientală, denumită și baba ganoush, este foarte des consumată în restaurantele cu specific. Este un preparat ușor, dar sățios și extrem de gustos.
INGREDIENTE
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 linguri pastă de susan
- 2 căţei usturoi
- sucul unei lămâi
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Tapetează cu folie de aluminiu tava mare de aragaz. Spală vinetele și taie-le în jumătăți. Aşează jumătăţile de vinete, unse cu ulei pe partea din interior. Lasă-le la copt 40 de minute şi apoi la răcit alte 15 minute.
2. Cu o linguriţă scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă. Mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special/blenderul.
3. Adaugă și restul ingredientelor: pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Amestecă bine până obții o pastă omogenă.
Citeste si: Vinete cu ceapă: Reţeta tradiţională românească
4. Lasă să se răcească în mod natural, la temperatura camerei.
Baba ganoush este rețeta care poate fi servită alături de lipii proaspete și fierbinți, mai ales în zilele în care ținem post.
Salata de vinete orientală poate fi consumată simplă, ca atare, sau decorată cu pătrunjel proaspăt și semințe de rodie. Deasupra presară puțin ulei de măsline sau ulei de susan și puțină boia de ardei dulce ori afumată.
Citeste si: Cum se coc vinetele la cuptor? O reţetă simplă pentru cei care nu vor să facă fum în casă