Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?
Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Iată ce beneficii are salata iceberg, dar și cum o puteți consuma! Vă prezentăm și o rețetă simplă și delicioasă cu salată iceberg, pe care o puteți savura și alături de alte preparate. .
Author: Alina Raducu marți 04 ianuarie 2022 , 14:00
Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Se spune că salata a fost pentru prima dată cultivată în Egipt, acum 6000 de ani. Folosită ca aliment, dar și ca ingredient hipnotic sau provocator de somn, salata era legată de vechii egipteni și de virilitate.
Cum se consumă salata iceberg?
Totodată, consumul acestei plante dulci, se credea pe atunci, că ar putea ajuta la creșterea potentei.
Se pare că, civilizațiile antice au văzut în această plantă atât un stimul al apetitului, cât si al somnului.
Pe de altă parte, în Grecia antică, aceste două proprietăți ale salatei au dus la confuzia asupra momentului când era recomandabil să fie mâncată: la începutul, sau la sfârsitul mesei? În acea vreme, obiceiul de a mânca salata după masă era mai popular decât cel de a o mânca înainte.
Astfel, până în anii 20 ai secolului trecut, ingredientul principal din salata „de gheață” se numea „cap crocant”. Iar pe măsură ce frunzele de salată au devenit foarte populare, trebuiau transportate pe distanțe lungi. În acest scop, capetele de salată erau acoperite cu gheață și transportate în vagoane deschise. Oamenii care au observat transportul acestui produs în această formă au observat imediat asemănarea acestuia cu aisbergurile.
De asemenea, salata iceberg este un tip de salată bogată în acid folic. Acest compus esențial pentru corpul nostru îmbunătățește metabolismul, activitatea creierului și funcționarea sistemului nervos. Salata iceberg poate fi combinată, de asemenea, și cu alte ingrediente, în special alte legume, pește sau pui.
Mai întâi, spălăm bine salata iceberg și o tocăm după preferințe și o adaugăm într-un bol. Tăiem fâșii somonul afumat și îl adăugăm peste salată.
După care, spălăm castravetele, roșiile, ceapa. Le tăiem și le adăugăm peste salată. Tocăm brânza de capră cubulețe și o adăugăm peste celalte ingredinte.
La final, adăugăm elementele de dressing: ulei, otet balsamic, sare si piper dupa gust, oregano si marar (eu am folosit uscat, puteti folosi si proaspat). Și amestecăm bine toate ingredintele. Poftă bună!