Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Se spune că salata a fost pentru prima dată cultivată în Egipt, acum 6000 de ani. Folosită ca aliment, dar și ca ingredient hipnotic sau provocator de somn, salata era legată de vechii egipteni și de virilitate.

Cum se consumă salata iceberg?

Totodată, consumul acestei plante dulci, se credea pe atunci, că ar putea ajuta la creșterea potentei.

Se pare că, civilizațiile antice au văzut în această plantă atât un stimul al apetitului, cât si al somnului.

Pe de altă parte, în Grecia antică, aceste două proprietăți ale salatei au dus la confuzia asupra momentului când era recomandabil să fie mâncată: la începutul, sau la sfârsitul mesei? În acea vreme, obiceiul de a mânca salata după masă era mai popular decât cel de a o mânca înainte.

Astfel, până în anii 20 ai secolului trecut, ingredientul principal din salata „de gheață” se numea „cap crocant”. Iar pe măsură ce frunzele de salată au devenit foarte populare, trebuiau transportate pe distanțe lungi. În acest scop, capetele de salată erau acoperite cu gheață și transportate în vagoane deschise. Oamenii care au observat transportul acestui produs în această formă au observat imediat asemănarea acestuia cu aisbergurile.

De asemenea, salata iceberg este un tip de salată bogată în acid folic. Acest compus esențial pentru corpul nostru îmbunătățește metabolismul, activitatea creierului și funcționarea sistemului nervos. Salata iceberg poate fi combinată, de asemenea, și cu alte ingrediente, în special alte legume, pește sau pui.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?

Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?

Citeste si: Ce este sumacul şi la ce preparate îl poţi folosi? Un condiment minune

Rețetă- salată iceberg cu somon afumat si brânza de capră

Ingrediente:

  • 150 gr salată iceberg
  • 100 gr peste somon afumat
  • 0.5 buc castraveti
  • 1 ceapă
  • 100 gr roșii Cherry
  • 50 gr brânza de capră
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 0.5 lingurita oregano
  • 0.5 lingurita marar
  • sare
  • piper

Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?

Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Trei reţete cu sfeclă roşie pentru iarnă: Beneficii imense multe pentru sănătate

Mod de preparare:

Mai întâi, spălăm bine salata iceberg și o tocăm după preferințe și o adaugăm într-un bol. Tăiem fâșii somonul afumat și îl adăugăm peste salată.

După care, spălăm castravetele, roșiile, ceapa. Le tăiem și le adăugăm peste salată. Tocăm brânza de capră cubulețe și o adăugăm peste celalte ingredinte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La final, adăugăm elementele de dressing: ulei, otet balsamic, sare si piper dupa gust, oregano si marar (eu am folosit uscat, puteti folosi si proaspat). Și amestecăm bine toate ingredintele. Poftă bună!

Citeste si: Când se pune varza la murat? Reţeta secretă a bunicii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si