Marius Muntean: O sa pregatim o salata cu creveti, foarte potrivita pentru sezonul acesta de dupa sarbatori in care am mancat foarte multe alimente grase si grele
Dieta de slabire nu-i totuna cu chinul de pe lume! Sarace in calorii, salatele pot deveni- cu putina inspiratie- la fel de gustoase precum sarmalele, ori carnatii care ne-au indestulat de sarbatori... Trebuie doar sa luati aminte la preparatul-minune pe care vi-l recomanda bucatarii:
Marius Muntean: accelereaza arderile, imbunatateste digestia si chiar avem nevoie dupa o perioada atat de grea.
Pentru salata din imagine, aveti nevoie de: creveti, salata verde, salata iceberg, morcovi, rosii, seminte de quinoa, seminte de in, usturoi, ghimbir, chili, lime, ceai verde, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Marius Muntean: Crevetii, in general fructele de mare, contin mai putine calorii decat pestele sau carnea.
Asa cum face bucatarul nostru, folositi-i in dieta de detoxifiere cu lime, ghimbir si usturoi! Curățați-i, taiati-i pe jumatate, apoi pregatiti separat marinada.
Lasati crevetii in amestecul de arome cam 10-15 minute!
Marius Muntean: in timp ce crevetii stau la marinat o sa punem quinoa la fiert. Este un super aliment
Semintele de quinoa sunt bogate in grasimi esentiale, vitamine si minerale si sunt recomandate in curele de slabire. De-altfel, toate ingredientele folosite la aceasta salata sunt bogate in calciu, proteine si nutrienti!
Marius Muntean: pe langa detoxifiere aceste alimente ajuta foarte mult in sezonul acesta rece pentru ca au foarte multa vitamina C si ne ajuta impotriva racelii
Adaugati morcovii taiati felii subtiri, rosiile, cateva seminte de in si amestecati. Apoi scoateti crevetii din marinada si rumeniti-i bine intr-o tigaie cu putin ulei incins.
Marius Muntean: la sfarsit o sa folosim aceasta zeama in care s-au marinat impreuna cu putin ceai verde 18.