Sălile de detenție, care sunt folosite de ceva timp în alte țări, o să apară și în școlile din România. Noua măsură apare în Statutul elevului, publicat în Monitorul Oficial de Ministerul Educației.

Decizia trebuie să fie pusă în aplicare în toată țara din această toamnă, de la începutul noului an școlar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Uniformele, din nou obligatorii pentru elevi?! Părinții sunt revoltați: Nu asta ne lipsește acum!

sala de detentie, scoala, an nou scolar, ministerul educatiei

În ce condiții poate fi trimis elevul în sala de detenție

Sălile de detenție sunt menite pentru elevii care deranjează orele, acesta fiind și criteriul pe baza căruia școlarii pot fi scoși din sala de curs. În sala de detenție elevii nu vor fi singuri, ci se vor afla sub supravegherea permanentă a unui profesor sau a personalului auxiliar din școală.

Este foarte important de precizat că, în momentul în care elevul este trimis la sala de detenție, părintele acestuia trebuie să fie imediat înștiințat.  

În timpul pe care elevii îl petrec în sala de detenție, aceștia nu vor sta degeaba, ci vor lua parte la anumite activități educative. Chiar dacă ideea este deja aplicată în multe țări, directorii școlilor spun că măsura îi pune în mare dificultate.

Aceștia spun că cea mai mare problemă este reprezentată de lipsa spațiului liber din școli, în care ar trebui să fie amenajate aceste săli. O altă problemă pe care o menționează directorii școlilor este lipsa personalului care ar putea să îi supraveghere pe elevii care primesc detenție.

Ministerul Educației a luat măsuri și în ceea ce privește folosirea telefonului la școală. Mai exact, elevii au interdicție și nu pot să le folosească deloc în timpul orelor, cu excepția cazurilor în care acest lucru este necesar. În cazul în care elevul încalcă această regulă, telefonul va fi luat de către învățător sau profesor și va fi predat elevilor la sfârșitul cursurilor.

Citește și: A atacat o școală să demonstreze că e viu! Bărbatul a fost declarat mort dintr-o eroare și nu a mai putut convinge autoritățile că trăiește

sala de detentie, scoala, an nou scolar, ministerul educatiei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si