O avalanşă s-a produs, vineri, în zona Bâlea Lac, iar o persoană a fost surprinsă de avalanşă și nu a mai putut fi salvată.

Citește și: VIDEO- Avalanșă la Bâlea Lac! Corturile a doi turiști au fost îngropate în nămeți

ISU Sibiu a trimis mai multe echipaje în sprijinul salvamontiştilor după producerea avalanșei. Persoana surprinsă de avalanşă a fost găsită, dar nu a mai putut fi resuscitată, fiind vorba despre un angajat al Salvamont Sibiu, aflat în timpul liber.

Bărbatul a fost aruncat pe stâci, suferind leziuni incompatibile cu viaţa, transmite presa locală.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Din păcate nu a putut fi salvat. El se afla în timpul liber, nu în patrulare”, a declarat șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Victima în vârstă de 33 ani era angajat în SPJ Salvamont Sibiu

„Victima a fost adusă la Bâlea Cascadă și urmează sa fie predată IML (Institutul de Medicină Legală- n.n.). Victima în vârstă de 33 ani, angajat în SPJ Salvamont Sibiu.

Nu au fost alte victime. Avalanșa a avut linie de fractură undeva la 250 m și cale de rulare 400 m diferența de nivel, lungime 800m. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viața din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat”, a explicat șeful Salvamont Sibiu.

Elicopterul SMURD, trimis de urgență la Bâlea Lac

”În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă.

Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD”, a transmis inițial ISU Sibiu.

Totodată, la locul indicat a fost solicitat şi elicopterul SMURD.

Val de avalanșe în Munții Făgăraș

O avalanșă de mari dimensiuni s-a produs și joi la Bâlea Lac. Două corturi au fost îngropate în zăpadă, scrie News.ro.

Norocul a făcut ca turiștii să fie în cabană în acel moment. În Munții Făgăraș, riscul producerii de avalanșe este 4 din 5, avertizează salvamontiștii.

"O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în urma ultimelor ninsori. Doi turişti au avut corturile îngropate de zapadă”, au anunțat reprezentanții Salvamont Sibiu. Din fericire, în acel moment, turiștii erau în cabană, astfel că nimeni nu a fost rănit. Salvamontiştii reamintesc, însă, că riscul de producere a avalanşelor este 4 din 5, în Munţii Făgăraş.

"Nu recomandăm practicarea sporturilor de iarnă în zonă", au mai transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si