"Alarmă în desfășurare a SPJ Salvamont Maramureș pentru salvarea unui cetățean lituanian care a suferit, în urma unei căzături, un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de conștiență", au transmis reprezentanții Serviciului de Salvamont don Maramureș.

Conform salvatorilor maramureșeni, turistul lituanian se află în zona Lacului Albastru din orașul Baia Sprie.

Citeste si: Când se vor implementa cartea de identitate electronică și semnătura electronică? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Zona Lacului Albastru este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei rezervație naturală de tip hidro-geologic. Aceasta este protejată prin lege și reprezintă o întindere de lac de formă eliptică cu o adâncime de până la 4 m, apa provenind din precipitațiile infiltrate în lucrările unei vechi excavații miniere. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Lacul Albastru este o zonă unică de pe teritoriul Europei datorită felului în care s-a format, prin prăbușirea unei vechi galerii de mină, dar și pentru că își schimbă culoarea în funcție de anotimp, de poziția soarelui sau de temperatura apei.

Intervenție de urgență a salvamontiștilor: o mașină a ieșit de pe Transalpina și s-a răsturnat

Salvamontiștii din Gorj au intervenit miercuri, 2 noiembrie 2022, la orele serii, pentru a acorda primul ajutor victimelor unui accident rutier care a avut loc pe Transalpina.

Potrivit salvamontiștilor, acțiunea a fost una dificilă. Condițiile meteorologice nu au permis intervenția unui elicopter, iar ambulanța a avut de parcurs până la locul accidentului o distanță de 50 de kilometri.

Citeste si: Urmează cea mai grea iarnă. Jumătate dintre români se tem că nu își vor putea încălzi locuința- studiu

Accidentul a avut loc în zona masivului Parâng, pe raza județului Vâlcea.

La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori de la baza Salvamont Rânca, cu o ambulanță Salvamont. 

„Din fericire, Transalpina nu este aglomerată la această oră, iar ambulanța Salvamont poate să se mute relativ repede, pentru că, din păcate, ambulanțele Salvamont, deși sunt dotate legale cu mijloace de semnalizare acustică și vizuală care să le asigure prioritate în trafic, legislația necorelată și neactualizată, nu le permite să apese butonul care să le pornească și care poate face diferență dintre viață și moarte”, au transmis pe pagina de Facebook salvamontiști din Gorj.

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ Elena Udrea, dusă de urgență la spital. A leșinat în penitenciar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si