Close sidebar
Close sidebar

Salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr foarte mare de incidente montane

Salvamontiștii din întreaga țară au fost solicitați să intervină, în ultimele 24 de ore, la un număr record de evenimente montane, fiind salvate 109 persoane, iar 41 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD.

Diana Puiu,

Salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr foarte mare de incidente montane

[Sursa foto: sursazilei.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină la un număr mare de intervenții montane, fiind salvate 109 persoane, iar 41 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD.

"Încă o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 102 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor", au arătat, luni dimineaţă, reprezentanţii Salvamont România.

Citeste si: Salvamontiştii intervin pentru recuperarea unei turiste de pe creasta Giumalău. În zonă este vânt puternic şi vizibilitate aproape de zero

109 apeluri către salvamontiști în ultimele 24 de ore 

Astfel, s-au primit 14 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 11 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 10 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 9 apeluri pentru Salvamont Harghita, 7 apeluri pentru Salvamont Borşa, 6 apeluri pentru Salvamont Voineasa, câte 5 apeluri pentru Salvamont Alba şi Salvamont Caraş Severin- Muntele Mic, câte 4 apeluri pentru Salvamont Suceava, Salvamont Maramureş şi Salvamont Neamţ, 3 apeluri pentru Salvamont Gorj, câte două apeluri pentru Salvamont Hunedoara, Salvamont Predeal, Salvamont Azuga, Salvamont Bacău, Salvamont Caraş Severin- Semenic, Salvamont Bistriţa Năsăud şi Judeţul Buzău, câte un

apel pentru Salvamont Lupeni, Salvamont Râşnov, Salvamont Covasna, Salvamont Vatra Dornei, judeţul Braşov şi judeţul Gorj.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"În cazul acestor intervenţii au fost salvate 109 persoane, dintre acestea 41 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital", au precizat salvamontiştii.

Numărul salvamontiștilor care intervin pentru salvarea turiștilor crește cu fiecare weekend.

Citeste si: Tragedie în masivul Călimani. Un turist a fost găsit mort

O alpinistă profesionistă și-a pierdut viața pe un traseu în Munții Bucegi

La mijlocul lunii ianuarie, o alpinistă profesionistă și-a pierdut viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei. Trupul acesteia a fost recuperat din zona în care se afla, după mai bine de două săptămâni de încercari. Alpinista a vrut să marcheze aniversarea ei și a surorii sale gemene printr-un traseu foarte periculos.

Citeste si: Final fericit pentru doi turiști care s-au rătăcit în munții Făgăraș

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI