Close sidebar
Close sidebar

"Salvarea" trasa de cai, este ultima lui sansa! Un batran de 81 de ani este carat saptamanal cu caruta la spital - Ambulanta nu poate intra in comuna din cauza noroiului

"Salvarea" trasa de cai, ultima sansa a unor bieti oameni bolnavi. Un dambovitean este dus saptamanal cu caruta la spital pentru ca ambulanta nu mai poate intra in comuna din cauza noroiului! O alta veste halucinanta vine din judetul Vaslui, unde peste 35 de mii de oameni au ramas fara ambulanta dupa ce si ultima autospeciala de interventie s-a defectat. Priviti imaginile revoltatoare!

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sunt gemete de disperare si durere. Localnicii le aud saptamanal, atunci cand batranul este dus la spital. Are 81 de ani si boala îl obliga sa mearga periodic la spital pentru analize. Din cauza noroiului, ambulantele nu pot sa ajunga la el acasa, astfel ca rudele il transporta cu o caruta.

- Pana la sosea nu ati vazut cand ati venit? E numai noroi si bolovani si apa de nu poti iesi pe picioare. Nu poti sa mergi. Mai ales ca pe mine trebuie sa ma tina doi insi.

Ca un sac de cartofi. Asa este transportat bietul batran nu mai putin de 5 km, pana la spitalul din Voinesti. Este singura varianta, caci rudele nu-si pot permite sa inchirieze o masina in fiecare saptamana.

Omul are o pensie de doar 12 lei, care nu îi ajunge nici macar de paine, iar medicii il obliga sa plateasca inclusiv sonda ca ii este schimbata saptamanal.

Catalin SUGEAC- FIUL BATRANULUI: M-au pus sa ii cumpar acum in ultimul moment plosca, sa cumpar furtun, sa-i cumpar tot de la farmacie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Autoritatile locale spun ca au mai intervenit in zona, dar ca drumul se distruge tot timpul din cauza tractoarelor.

GHEORGHE NEACSU- PRIMARUL COMUNEI PIETRARI: Cum se va usca putin, cum vom interveni sa reparam acea bucatica de strada.

Eticheta:  Murgeni, jud. Vaslui

Situatia este critica si pentru oamenii din zona orasului Murgeni. Dupa ce autospeciala ambulantei s-a defectat, autoritatile au trimis alta care sa o inlocuiasca.

Milus Toderita, ambulantier:  Ni s-a distribuit alta masina din parcul de la Vaslui. Dupa ce a rulat aproape 24 de ore aici al Murgeni s-a defectat si aia.

Interventiile au trecut acum in sarcina ambulantierilor din Barlad, care au ajuns la disperare. Uneori fac si cateva ore pana ajung la pacienti, pe care ii gasesc de regula extrem de revoltati.

-Sunt patru urgente in asteptare.

Este nevoie de mult mai mult decat o ambulanta in substatia Murgeni.  

- Am avut nevoie de ea si a venit dupa 3 ore de la Barlad. Si sunt martorii aici, sunt oamenii si spitalul stie.

Autoritatile  din Murgeni sunt depasite si cer cu disperare ajutorul ministerului Sanatatii pentru a primi cel putin doua autospeciale noi.

Ioan Buta, primarul orasului Murgeni: Ar trebui sa se gandeasca cei care au putere de decizie sa le trimita cat se poate de repede acolo in zona la Murgeni.

Sperantele ambulantierilor, dar si a locuitorilor din Murgeni si din imprejurimi, sunt legate de finalizarea licitatiei pentru achizitionarea de autospeciale. Totusi, sunt sanse sa mai astepte mult si bine dupa o ambulanta noua, daca licitatia va fi contestata de vreun participant.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI