Cu toate că rata mortalității infantile este în ușoară scădere în ceea ce privește media pe țară, de la 5,8 la mie în 2019 la 5,6 la mia de copii născuţi vii, în 2020, disparităţile dintre judeţe sunt mari: în judeţul Satu Mare, rata mortalităţii copiilor sub un an (11,1 la mie) este de cinci ori mai mare decât în Bucureşti (2,4 la mia de copii născuţi vii).

Satu Mare și Tulcea depășesc rata de 10 la mie în privința copiilor care au murit la naștere.
Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România: ”Disparităţile dintre judeţe arată că accesul la serviciile publice de sănătate este inegal, iar maternităţile sunt inegal dotate cu aparatură medicală performantă, care să-i ajute pe medici să trateze şi salveze nou-născuţii prematur sau cu patologii complexe. Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi a demarat lucrări de reabilitare a secţiilor de Terapie Intensivă şi a sălilor de naştere, unde e nevoie de dotare corespunzătoare”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: „Salvaţi copiii” atrage atenţia supra metodelor „critice şi punitive” folosite în educaţia copiilor

Unitățile medicale au fost echipate pentru viitoarele mame 

Organizația Salvați Copiii România a accelerat în 2021 programul de dotare a unităților medicale cu echipament medical pentru 24 de spitale, în valoare de 1.254.000 euro.

Au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din capitală două ambulanţe performante şi aparatură medicală de ultimă generaţie.


Totodată, Salvaţi Copiii a renovat şi modernizat integral secţia Obstetrică-Ginecologie I a Maternităţii Polizu şi a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă ale aceleiaşi unităţi medicale, pentru care redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit este o sursă vitală de finanţare.

Citeste si: El este bărbatul care a salvat șase oameni din tragedia cu 45 de morți din Bulgaria: „Țipau ca în filmele de groază”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si