Povestea impresionantă a salvatorilor Daniel și Speedy a fost postată de Ministerul Afacerilor Interne pe pagina de Facebook. 

Cum au contribuit Daniel și câinele său la salvarea cetățenilor turci

Daniel și Speedy erau obosiți când au intrat în tabăra de corturi a salvatorilor noștri în Turcia.  Au mâncat ceva rapid, în mod normal ar fi trebuit să se odihnească măcar câteva ore. 

Daniel s-a aplecat la urechea lui Speedy:

Citește și: VIDEO- Cutremurele din Turcia și Siria au băgat spaima în români. Vor să se adăpostească în buncărele din țară, însă autoritățile interzic acest lucru

- Tati, o singură dată mai ieșim și îți promit că venim să ne odihnim.

Apoi a îmbrățișat-o.... Cum am putea explica modul în care aceste ființe extraordinare înțeleg exact ceea ce noi, oamenii, le spunem?

Speedy s-a ridicat și, cu un lătrat scurt, l-a anunțat pe Daniel că e gata de lucru.

Erau nedormiți de ore bune, dar asta nu conta, era atâta nevoie de ei afară...

S-au dus într-o zonă în care nu mai fuseseră până atunci.

- Caută, tati… caută!, se auzea din când în când Daniel”, scrie

pe pagina de Facebook.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Speedy a fost partenerul de încredere a lui Daniel și ori de câte ori simțea ceva, îi transmitea stăpânului său, ulterior zgâriind cu lăbușele în mormane de moloz, care probabil erau blocuri, înainte de tragedie.

Unul dintre salvatorii turci a venit lângă Speedy, s-a așezat în genunchi și i-a spus ceva în limba turcă. Iar Speedy i-a întins lăbuța.

Aceasta este doar o parte din misiunea lor zilnică, într-un loc în care sute de oameni fac tot posibilul pentru a găsi supraviețuitori. Toți pentru unul și unul pentru toți: o familie în adevăratul sens al cuvântului.

Cine este Daniel

Daniel este alpinist și paramedic SMURD și practică meseria de pompier încă din 2006.

Speedy este un câine salvator, rasa ciobănesc Belgian malinois, are 6 ani și este atestat național și internațional pentru operațiuni de căutare/salvare urbană.

Citește și: Cererea pentru asigurări de locuințe în România a crescut după cutremurele din Turcia și Siria

În misiunea de recunoaștere din Turcia, a semnalat prezența mai multor persoane aflate sub dărâmături, facilitând astfel intervențiile de salvare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Daniel și Speedy- o echipă datorită căreia cel puțin un om trăiește.

Poza este făcută aseară, înainte de a pleca într-o altă misiune. Deși oboseala se vede pe chipul lor, cei doi și-au găsit puterea de a continua să caute oameni sub dărâmături.

FELICITĂRI, Daniel!

FELICITĂRI, Speedy!

FELICITĂRI tuturor salvatorilor români!

Suntem mândri de voi! ”, a transmis DSU pe pagina de Facebook.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si