Pompierii români din Turcia s-au chinuit mai bine de 12 ore să îl scoată de sub dărâmături pe bărbatul care a reușit să reziste timp de 6 zile.

Mustafa Sarigul, un bărbat de 35 de ani, a fost salvat din dărâmăturile unei clădiri cu șase etaje din cartierul Antakya din Hatay, zonă grav afectată din cauza cutremurelor care au lovit Turcia luni, 6 februarie 2023.

echipaje române și turce

Echipajele de salvare din România și Turcia au reușit să scoată de sub dărâmături un bărbat care a stat timp de șase zile

Misiune de 12 ore pentru salvatorii români

Echipajul român de salvare a folosit senzori de amplificare a sunetelor pentru a-l putea auzi pe bărbatul de 35 de ani blocat de 6 zile între bucățile de beton distruse de cutremur.

În această dimineață, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore  După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci.

Citește și: VIDEO| Cutremure în Turcia și Siria. Peste 28.000 de persoane au murit în urma dezastrului

Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță! ”, au scris reprezentanții ISU București-Ilfov pe pagina de Facebook.

Echipele de salvare turce și române au fost urmărite în direct la televizor, în timp ce au lucrat cinci ore pentru a-l scoate pe Sarigul din dărâmăturile unde a rămas prins timp de 146 de ore.

În Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care sunt în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin.

Citește și: VIDEO- Echipa Știrilor Kanal D, în epicentrul dezastrului

echipaje române și turce

Echipajele de salvare din România și Turcia au reușit să scoată de sub dărâmături un bărbat care a stat timp de șase zile

Citește și: Miracolul de sub ruine: O familie de cinci persoane au fost găsită în viaţă sub casa prăbuşită, la cinci zile de la cutremur


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si