Peste un milion de turiști români aleg, în fiecare an, riviera Turciei, iar George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, și-au dorit să ofere, prin intermediul ”ROventura”, cele mai inspirate ponturi pentru o vacanță de neuitat la malul Mării Egee.

Un zbor de două ore ne separă de briza mării și de fascinantele orașe- stațiuni din partea asiatică a Turciei. Roventurienii au ales însă călătoria cu mașina, plecând în zori din București.

Înainte de asfințit traversam strâmtoarea Dardanele pe feribot, admirând minunea inginerească de la Canakkale, cel mai lung pod suspendat din lume.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele giganților preistorici, în Țara Hațegului

Frontiera naturală dintre partea europeană și cea asiatică a Turciei este astăzi un obiectiv turistic în sine. Mulți români îl vor traversa anul acesta, în drumul lor spre binecunoscutele stațiuni turcești. O scurtă plimbare pe faleza din Canakkale ne aduce deja în starea de vacanță.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ne continuăm drumul, alături de călătorii noștri, pe o altă bucată de drum, la fel de spectaculoasă. Un drum de 50 de minute, șerpuit, pe munte, se scurtează la numai 5 minute, prin turelurile Assos și Troya, săpate prin inima muntelui Kaz, cel care domină întreaga regiune Balikeșir și care va fi și laitmotivul acestei călătorii peste hotare. Ba chiar la poalele muntelui, în coasta parcului național, ne vom și petrece prima noapte din aventura anatoliană.

Mulți români aleg stațiunile celebre de pe riviera, ignorând Edremit și Burhaniye, locurile pe care vă propunem să le descoperim împreună.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Călătorie în Vrancea, “țara viei și-a vinului”

Aici, limba călătoriei și-a ospitalității e universală, așa că reușim să legăm deja o relație specială cu oamenii locului care și-ar dori și ar merita să aibă cât mai mulți oaspeți români. Vom admira, totodată, și patrimoniul natural din geoparcul UNESCO Ida-Madra,  completat de tezaurul istoric și cultural.

Turismul balnear întregește, cumva, oferta turistică bogată de care te bucuri aici, la poalele munților și totodată la malul mării. În jurul muntelui antic au crescut, de-a lungul timpului, o sumedenie de așezări pitorești. Vizitându-le, poți gusta, la propriu și la figurant, din spiritul local, autentic, al Turciei tradiționale. Uleiul de măsline, care pare să stea la baza existenței și dezvoltării acestor meleaguri, poate fi, totodată, și cel mai potrivit suvenir.

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Când viața ”bate” filmul!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Livezi de măslini, parcă nesfârșite, împodobesc și acum dealurile provinciei, iar fabricile așteaptă să vină sezonul de recoltare, pentru a-și putea punea liniile de producție în mișcare. Cu beneficii infinite și întrebuințări multiple, uleiul de masline e în tot și-n toate.

Nu ratați o ediție de colecție ”ROventura”, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne invită insă, în ediția viitoare, să ne continuăm aventura pe meleagurile Turciei, la Ayvalîk, perla stațiunilor de poveste de la malul mării Egee.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si