Ajungem, pentru început, la Moinești, acolo unde vom vedea și afla, în același timp, că aici se află prima sondă de petrol din lume. Pornim pe urmele începuturilor industriei petroliere din România, dar descoperim, pe drum, și alte valori neaoșe, moldovenești, mai ales că zona Bacăului Montan ascunde povești una și una, care merită aflate.

Măgirești, loc de poveste

Ajungem în comuna Măgirești, un loc unic, cu o viață culturală impresionantă, ce păstrează încă vie memoria personalităților locale. Pe aceste meleaguri vom descoperi cum păstrătorii de rost merită un loc aparte în galeria oamenilor de seamă pentru că, păstrând trecutul, ne ajută să prețuim prezentul și să privim în viitor fără teamă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O altă oprire fabuloasă se va petrece la Prăjești, satul care păstrează vie memoria primilor petroliști – găzari de pe aceste meleaguri.

Colecția în aer liber te ajută să înțelegi cum se exploata demult țițeiul, iar în muzeu afli povestea oamenilor vremii.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”: Slănic Moldova- Târgu Ocna – Moinești, triunghiul fabulous al stațiunilor balneare

Ne întoarcem, alături de roventurieni, la Moinești, pentru a un alt popas de poveste, de data aceasta în Complexul situat în rezervația de pini, pentru a ne bucura de un ospăț pe cinste.

Totodată, aici vom putea admira, alături de gazdele ”ROventura”, singura rezervație naturală de pin negru din județ, și una dintre puținele din țară, care este și unica arie protejată din Moinești.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție a emisiunii ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.  

Citeste si: Sambata, la “ROventura” -Călătorie în Transilvania de poveste


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si