În arealul cuprins între Nemira, Ciuc și Berzunți, la confluența Uzului cu Trotuș, se află una dintre cele mai tinere stațiuni turistice din România care are un trecut glorios pe care a început să își clădească un alt viitor.

              George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor purta pașii, prin intermediul emisiunii, prin istoria Dărmăneștiului, locul de unde în Primul Război Mondial au pornit armatele române să apere poarta de fier a Moldovei.

Impresionat de pitorescul regiunii Văii Uzului, Gheorghe Știrbei și-a ridicat aici un castel care astăzi veghează Dărmăneștiul și atrage anual mii de turiștii.

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Oameni uitați în beznă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pasionații de călătorii pot vizita barajul de la Poiana Uzului, considerat un rezultat al geniului ingineriei românești, o construcție care rezistă la cutremure de până la 9.5 grade. Colosul de beton care a pus zăgaz apelor Uzului reprezintă un amestec de istorie și legendă, de minune și de știință, dar, mai presus de toate, este, pur și simplu, unul dintre cele mai frumoase locuri din România. În zona sunt șase rezervații naturale, cele mai multe din județul Bacău, iar aici poţi respira şi cel mai curat aer din toată regiunea. 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Criza nu e pentru cei bogați

Nici gurmanzii nu sunt uitați, în zona fiind numeroase restaurante și pensiuni cu meniuri diverse și bucate tradiționale care le vor încânta papilele gustative. Anual Dărmănești devine un centru al blues-ului, aici organizându-se un festival care atrage tot mai mulți artiști și spectatori, deși este un eveniment încă tânăr. 

Citeste si: VIDEO- Români, sclavi în străinătate. Au fost ținuți flămânzi și neplătiți timp de două săptămâni, într-o fermă din Belgia

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție "ROventura", cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si