George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”  merg de această dată să exploreze Vrâncioaia, epicentrul seismic al României, pentru a vedea cum se măsoară cutremurele, într-o ediție inedită a emisiunii, la Kanal D.

Citește și: Adrian Porumboiu, invitat duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Tărâmul Babei Vrâncioaia este unul încărcat de pitoresc și de legendă, așezările întemeiate la poalele celor șapte munți poartă și azi nume care amintesc de vitejii feciori ai Vrâncioaiei.

Atât de frumoase sunt aceste meleaguri, că până și pământul freamătă, uneori; nu întâmplător, aici se află cel mai modern Observator seismic din țara noastră. Pasionații de tehnologie vor fi cu siguranță fascinați de echipamentele moderne care detectează până și cele mai sensibile mișcări tectonice din epicentrul vrâncean. Observatorul include chiar și o secțiune muzeală, unde turiștii pot vedea cum se măsurau cutremurele în urmă cu zeci de ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De pe plaiuri de Baladă, roventurienii George Mihai și Andreea Străvoiu trec munții pentru a vedea cum se îngrijește un inginer de zestrea vegetală a României, la Banca de Resurse Genetice de la Buzău. Vom află și povești nespuse despre istoria bisericii fortificate din Hoghilag, locul unde tuberozele, primele flori din România protejate la nivel european, îmbrățișează turiștii în al lor miros amețitor și exotic.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în „ROventura”, Pe plaiuri de baladă, în Țara Vrancei

Nu ratați o nouă ediție "ROventura" prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, cu parfum de trecut, prezent și viitor din frumoasa Românie, sâmbătă, începând cu ora 15:00, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si