Ar fi vorba despre unele dintre cele mai ieftine medicamente, de care mulți pacienți depind. Acest anunț a declanșat o alertă la nivel european.

Medicul Tudor Ciuhodaru a venit cu explicații

" Vorbim despre o problemă de sănătate publică și de siguranță la nivel european. Din acest punct de vedere suntem pe un teren minat. În Italia, trei mii de medicamente generice, esențiale, care salvează vieți au dispărut.

Citește și: Un recidivist a spart un dispensar. Bărbatul a plecat cu mai multe dispozitive medicale, ștampila doctorului, mai multe parfumuri și suma de 200 de lei

Este prima dată când la nivel european nu mai există amoxicilina sau paracetamol. Din punctul meu de vedere situația este gravă și trebui tratată cu măsuri concrete. Vreau ca toți pacienții de la nivel european să beneficieze de aceste medicamente ieftine.  Mi s-a părut contraproductivă propunerea de a crește taxele pentru astfel de medicamente mai ales într-o lume în care medicamentele generice sunt esențiale pentru 70% dintre afecțiuni.

Citește și: VIDEO- Nou proiect de lege: persoanele care solicită concediu medical vor fi verificate cu poliția la domiciliu

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Personal, am depus un demers legislativ la Comisia de Sănătate prin care ofer cinci soluții ca toți românii să beneficieze de aceste medicamente. Este extrem de important să existe un standard european de calitate în sănătate, adică o listă de medicamente esențiale care nu trebuie să lipsească niciodată la nivel european.", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit  Antena 3 CNN.

Multe antibiotice nu se vor mai elibera fără rețetă medicală

România se situează în topul țărilor atunci când vine vorba de consumul medicamentelor, lucru ce are și multe efecte negative.

Citește și: Modă periculoasă în rândul femeilor. Medicamentul antialergic care face fesele mai mari

Este o consecință a faptului că România este de mulți ani pe primele locuri în ceea ce privește consumul de antibiotic. Se eliberează mai greu în farmacii, se dau întotdeauna numai antibioticele de primă intenție, cu foarte mare dificultate se acceptă înlocuirea unui antibiotic decât când există evidențe clinice foarte clare.

Citește și: VIDEO- Premieră: vaccinul împotriva HPV ar putea fi compensat în România pentru femeile cu vârste între 18 și 45 de ani

Lucrul ăsta trebuie ținut sub control, pentru că noi suntem pe primele locuri în ceea ce privește bacteriile multirezistente, iar infecțiile asociate asistenței medicale provocate de aceste bacterii pun viețile în pericol. ”, a declarat, recent, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si