Jandarmeria anunță, vineri, că a aplicat șase sancțiuni în urma protestului AUR organizat joi în fața Ministerului Sănătății și că a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de loviri și alte violențe. 

Incidente la protestul împotriva vaccinării 

AUR a organizat joi un protest împotriva proiectului de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii”. ”AUR se opune vaccinării obligatorii! Am ieșit în stradă pentru apărarea drepturilor românilor!”, se arată pe pagina de Facebook a partidului.

Mai mult, aceștia au cerut demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila şi au cerut retragerea din dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Vaccinare.

Citește și: EXCLUSIV: Vaccinul HPV ar urma să fie compensat din toamnă și pentru femeile care au între 18 și 45 de ani/ Medic: ”Sunt convins că în curând vaccinarea va deveni un eveniment cât se poate de normal, așa cum trebuie să fie”

Un bărbat s-a urcat pe clădire fluturând drapelul României.

Un bărbat s-a urcat pe clădire fluturând drapelul României.

[Sursa foto: Stirile PRO TV]

La protest, organizatorii au încercat să pătrundă în clădirea Ministerului Sănătății, au fost strigate sloganuri de tipul ”Vaccinat= intoxicat”, iar un bărbat s-a urcat pe clădire fluturând drapelul României. După câteva ore el a fost ajutat să coboare cu scara. Totodată, un jurnalist a fost lovit de un bărbat sub privirile protestatarilor. Agresorul a fost imediat extras de jandarmi și dus la secția de Poliție, unde i s-a întocmit un dosar penal.

6 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.700 de lei

”Cu ocazia adunării publice din data de 17.08.2023, de la Ministerul Sănătății, ca urmare a nerespectării prevederilor legale și a evenimentelor petrecute pe timpul desfășurării adunării, Jandarmeria Capitalei face următoarele precizări:

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.700 de lei, după cum urmează:
– 5 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr.

60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice;

Jandarmeria a aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.700 de lei.

Jandarmeria a aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.700 de lei.

[Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu]

– 1 sancțiune contravențională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, a fost întocmit un act de sesizare cu privire la săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, în conformitate cu prevederile art. 193 CP. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Pe de altă parte, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu există niciun cuvânt ”obligatoriu” în textul Strategiei pentru Vaccinare. 

”Cuvântul ”obligatoriu” în text noi nu l-am găsit”

”Se pare că minciuna are picioare scurte iar impostura politică ar trebui să aibă picioare şi mai scurte. Această impostură repetată adusă la paroxism trebuie să înceteze în România, dacă ne dorim oameni sănătoşi, din toate punctele de vedere, în ţara noastră”, a spus ministrul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: A fost găsit remediul pentru ANTRAX. SUA a aprobat un vaccin care poate salva viața celor infectați

Alexandru Rafila - Ministru al Sănătății din România

Alexandru Rafila - Ministru al Sănătății din România

[Sursa foto: Alexandru Rafila - Facebook]

”Nu cred că este o informaţie corectă.(..) V-am spus că ceea ce se spune jos nu este adevărat.(..) A căutat colegul meu, cuvântul ”obligatoriu” în text noi nu l-am găsit, se pare că minciuna are picioare scurte iar impostura politică ar trebui să aibă picioare şi mai scurte. Această impostură repetată adusă la paroxism trebuie să înceteze în România, dacă ne dorim oameni sănătoși, din toate punctele de vedere, în ţara noastră”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai menționat că instituția pe care o conduce are şi un protocol de colaborare cu Biserica Ortodoxă Română, un protocol care include bunele practici în domeniul prevenţiei şi educaţiei pentru sănătate. De asemenea, acesta s-a arătat îngrijorat de numărul mic de români care au ales să se vaccineze.

Marți, 14 august, reprezentanții ministrului au oferit clarificări în legătură cu noua strategie de vaccinare pentru perioada 2023 – 2023. 

Marți, 14 august, reprezentanții ministrului au oferit clarificări în legătură cu noua strategie de vaccinare pentru perioada 2023 – 2023. 

[Sursa foto: Captură ecran AUR - Facebook]

"Eu am repetat în numeroase rânduri, alți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, parlamentari și profesioniști din sistemul de sănătate au declarat foarte clar că acest proiect nu face altceva decât să stabilească principiile funcționării unui program de vaccinare și unui acces la vaccinuri în țara noastră, mai ales că în ultimii 10-15 ani scăderea acoperirii vaccinale în România a fost un element care este îngrijorător, a dus România dincolo de locul 100 în topul clasamentului mondial în ceea ce privește acoperirea vaccinală, suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Europa și lucrul acesta trebuie schimbat", a precizat ministrul Sănătății.

Ce spun medicii despre vaccinare?

Despre importanța vaccinării a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei și coordonatorul Grupului de Vaccinologie.

Citește și: Refugiatele care au născut în România reclamă sistemul medical. Asociația Moașelor Independente spune că situația este reclamată și de românce, însă, nu se remediază

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

”Da, există o schimbare, depinde la ce ne raportăm. Dacă ne raportăm la anul 2008 atunci când reticența a fost foarte crescută, acum într-adevăr există o deschidere mai mare și într-adevăr părinții încep să întrebe ei înșiși în ceea ce privește această oportunitate. Însă, rămâne în stand by un mare segment de părinți care nu acceptă vaccinarea fetițelor, dar după cum am spus lucrurile se află în evoluție și eu sunt convins că în curând vaccinarea va deveni un eveniment cât se poate de normal, așa cum trebuie să fie”, spune doctorul.

Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei și coordonatorul Grupului de Vaccinologi

Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei și coordonatorul Grupului de Vaccinologi

[Sursa foto: Gindrovel Dumitra - Facebook]

Marți, 14 august, reprezentanții ministrului au oferit clarificări în legătură cu noua strategie de vaccinare pentru perioada 2023 – 2023.  Ministrul Alexandru Rafila a transmis printr-un comunicat de presă că strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. 

”Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie! Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu! Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia națională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat. Specialiști din cadrul Ministerului Sănătății au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării. Femeile, adolescenții fete și băieți, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc și solicită medicului de familie prescripție”, se arată în comunicat.

”Ministerul Sănătății dorește o țară cu oameni sănătoși și protejați de boli infecțioase. Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranță, majoritatea contestatarilor sunt vaccinați în copilărie. Și copiii sau nepoții lor au aceleași drepturi la protejarea sănătății!”, a mai transmis Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si