Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au verificat 235 de unități de pe litoral, iar peste 360 de kilograme de produse alimentare au fost confiscate.

Amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru 

Reprezentanții ANSVSA au anunțat luni, 24 iulie, că în perioada 17-23 iulie, inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au efectuat controale în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

Citește și: VIDEO Cad primele capete în cazul azilelor groazei. Premierul Ciolacu a cerut destituirea conducerii Agenţiei Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi a AJPIS Ilfov

Un total de 235 de unități din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa au fost verificate, iar unele dintre ele sancționate și închise.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200

de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, a transmis ANSVSA. 

Produse neconforme, confiscate de pe litoral pentru distrugere

În același timp, inspectorii ANSVSA au confiscat și direcționat către unități de neutralizare produse alimentare cu o cantitate totală de 367 de kilograme. Prin produse se numără carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată.

Citește și: Condiții mizere într-un spital din Vâlcea: copiii internați dorm pe saltele cu gândaci

De asemenea, ANSVSA a mai anunțat că, prin intermediul DSVSA Constanţa, a pus la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Numărul va funcționa concomitent cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si