Close sidebar
Close sidebar

Sangele Papei Ioan Paul al II-lea, in catedrala greco-catolica din Cluj

Cateva picaturi din sangele Papei Ioan Paul al doilea au fost aduse la Cluj-Napoca. Sute de credinciosi s-au inchinat in fata relicvariului care va ramane in custodia catedralei greco catolice din oras.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primul papa care ne-a vizitat tara a ramas dupa moarte si cel mai iubit: Papa Ioan Paul al doilea a luptat pentru pace si pentru dialogul intre religii, a contribuit la caderea zidului Berlinului care a dus la prabusirea comunismului in Europa, iar acum, ramasitele sale au fost aduse in Romania ca sa le dea putere celor in nevoie.

Anton Crisan- preot: “Am primit aceste moaste care vor ramane in eparhia noastra, la episcopie si le aducem in momente mai importante”. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Relicvariul cu sangele papei a fost asezat in inima catedralei greco catolice "Schimbarea la fata" chiar in ziua comemorarii sale. Doamna din imagine a avut norocul de a-l vedea pe suveranul pontif in 1999, atunci cand acesta le-a vorbit zecilor de mii de credinciosi veniti din intreaga tara pentru Liturghia oficiata in Parcul Izvor.

Papa Ioan Paul al doilea a calatorit in 104 tari, a canonizat 482 de sfinti si a beatificat 1 338 de oameni, mai mult decat toti papii din ultimele patru secole.

A fost beatificat in 2011 de catre Papa Benedict al XVI-lea si a fost canonizat apoi de catre Papa Francisc la 27 aprilie 2014.

Ramasitele sale pamantesti sunt depuse in Grotele Vaticanului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI