Nu suntem la NASA, ci intr-o sala de operatie. Aici, pacientii cu probleme medicale grave sunt operati de chirurg prin bratele robotului.

DR COPAESCU: ofera pacinetilor cu neoplazii, anumite cancere sansa unui tratament mai bun fata de procedurile anterioare.

Ce face robotul? Simplu: ajunge acolo unde mainile celui mai iscusit chirurg nu reusesc. In felul acesta, medicii pot face tumorile sa dispara in cateva ore, fara sa faca nici un fel de operatie deschisa.


 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

DR COPAESCU: cancere in primul rand si discutam aici de cancerul de vezica urinara, cancerul de prostata, cancerul de rinichi, cancer de uter, de col uterin, de ovar.

Bratele robotului sunt dirijate de la un pupitru cu ajutorul unor joystickuri. Medicul urmareste tot ce face prin intermediul unui microscop, care reda imaginea tridimensionala a spatiului pe care opereaza.  

Cu ajutorul robotului, chirurgul poate curata perfect ganglionii ce hranesc tumorile canceroase.

DR COPAESCU: cancerul de esofag, de cstomac, de colon...sau cancer de pancreas.

De asemenea, chirurgii ajung sa extirpe milimetric tumorile fara sa afecteze tesuturile din jur.

DR COPAESCU: putem verifica si apecia sansa de vindecare a tesuturilor respective prin sistem foarte complex de flourescenta, intraoperator,  sunt extrem de multe elemente de sprijin pentru chirurg. Ne  ajuta sa oferim pacientilor nostri o conditie de recuperare mai rapida cu o rata mai scazuta de complicatii si de consecinte.

Aparatul costa cateva milioane de euro, iar interventiile facute in tara noastra sunt la jumtate de pret fata de cele in Occident.

DR COPAESCU: spre exemplu o prostectatomie radicala in romania este undeva in jur de 12 mii de euro pe cand in vestul europei discutam de dublu: 24- 25 de mii de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si