Nunțile cu peste 1000 de invitați din ultima perioadă au fost cauza principală a răspândirii virusului. Șapte localități din județul Satu Mare au intrat în carantină pentru 14 zile. Rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Nunțile sunt responsabile pentru creșterea numărului de cazuri

Astfel că în șapte localități din Satu Mare au fost impuse noi restricții, inclusiv școala online pentru mai mulți elevi.

Călinești-Oaș este una dintre cele șapte localități care vor fi sub restricții timp de 14 zile. Localnicii vor ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere, iar elevii vor parcurge școala online până vor mai scade cazurile.

Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mai mult de jumătate din populația țării, vaccinată complet împotriva Covid-19

Care este rata de infectare în cele șapte localități

Rata de incidență în cele șapte localități au depășit deja 10 cazuri la mie. Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara.

Carantina presupune limitarea circulației persoanelor, dar și a deplasării lor astfel că nu se va putea ieși fără declarație pe proprie răspundere.

Această măsură va intra în vigoare din această seară pentru o perioadă de 14 zile.

Localnicii trebuie să poarte mască de protecție în spațiile publice deschise, iar magazinele se vor închide la ora 18:00, cu excepția farmaciilor, iar restaurantele vor face livrări la domiciliu.

Citeste si: Bărbuleşti, comuna cu cei mai puţini români vaccinaţi: ”Dacă îmi pune un pistol la cap să mă vaccinez, prefer pistolul!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si